EcoMoto 930×122

    kalman

    Instruire la Mediu

    Pentru a preveni raportarea unor date incomplete sau eronate de către operatorii economici, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Pitesti prin Biroul Deseuri si Substanţe Chimice Periculoase(DSCP), a realizat o întâlnire de lucru/instruire cu responsabilii de mediu ai operatorilor economici care gestionează substanţe chimice, din judeţul Argeş. Este vorba de o intalnire de lucru la sediul ARPM Pitesti privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor. ”Pentru întocmirea inventarului judeţean al operatorilor economici care gestionează substanţe chimice periculoase, ARPM Pitesti a identificat producătorii, importatorii, utilizatorii de substanţe/amestecuri si articole din  judeţul Argeş.

    La această  instruire au participat  32 agenţi economici, cărora le-au fost prezentate: un material sinteză referitor la cerinţele din legislaţie, obligaţiile operatorilor privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substanţelor si amestecurilor (conform Regulament (CE) 1272/2008-CLP).

    Personalul Biroului DSCP din ARPM Pitesti a clarificat împreună cu reprezentanţii operatorilor economici aspectele legate de aplicarea si înţelegerea Regulamentului (CLP) pentru întocmirea corectă a rapoartelor”, a declarat Zoltan Kalman, directorul ARPM Pitesti.

    Pentru stabilirea concretă a obligaţiilor care le revin agenţilor economici privind substanţele chimice, aceştia pot notifica autoritatea natională de implementare a regulamentului REACH (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului), prin completarea  formularului electronic, pe care îl pot accesa pe  internet, la următoarea adresă: http://reach.anpm.ro/Helpdesk.aspx.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90