pizzeria sapori  930 122

pitesti

Intalnire pentru zona metropolitana Pitesti

Marti, 13 septembrie, a avut loc la Primaria Pitesti o intalnire a primarului Tudor Pendiuc cu edilii din localitatile limitrofe ale orasului. Este vorba de Stefanesti, Albota, Babana, Maracineni, Budeasa si Mosoaia. La eveniment a fost prezent si deputatul Bogdan Niculescu Duvaz, iar tema discutiei a fost legata de infiintarea zonei metropolitane Pitesti.

A fost analizat stadiul demersurilor pentru infiintarea zonei si s-a stabilit si un calendar pentru etapele care mai sunt de parcurs, precum si masuri pentru dinamizarea acestei initiative.

Conform municipalitatii, prin infiintarea acestei structuri vor fi create conditii pentru furnizarea de servicii publice “de calitate,  in sistem integrat pentru locuitorii zonei, fiind totodata identificate oportunitati pentru atragerea de fonduri europene si investitori”.

Au fost identificate drept categorii de servicii publice de interes comun cele de apa si canal, termoficare, transport, ecarisaj, combaterea daunatorilor si infrastructura.

Concluzia discutiei a fost ca cele doua domenii considerate de maxim interes si, implicit, prioritare pentru toate localitatile reprezentate la intalnire sunt serviciile de transport public de calatori si cel privind problema cainilor fara stapan.

S-a decis, de comun acord, constituirea unui colectiv de lucru format din reprezentanti ai fiecarei primarii care sa fie direct implicat in acest proiect si care sa conlucreze la finalizarea acestuia.

Kaia 555×222
eurial 570×90