Donaris 930 x 122

emag procesoare

Intel Core I5 vs I7: care este cel mai bun procesor?

Intel Core I5 vs I7: care este cel mai bun procesor?

Vânătoarea pentru un laptop continuă și nu vă puteți decide dacă alegeți un procesor Core i5 sau Core i7? În mod evident, căutați mai multe opțiuni și înțelegem că vreți să vă asigurați că faceți alegerea corectă. Vă vom ajuta să decideți dacă vi se potrivește un procesor Core i5 sau Core i7.

Există multe procesoare Intel pe piață, iar acestea sunt grupate în mai multe categorii. Există procesoare Intel Xeon care sunt folosite pentru servere și stații de lucru, Intel Pentium și Core sunt pentru aplicații de consum, care vor fi descrise pe acest articol.

Core i5 și i7

Core i5 și i7 sunt printre cele mai populare procesoare Intel, iar acestea oferă o gamă largă de capabilități la un număr diferit de prețuri. Pentru a decide ce procesor este potrivit pentru dumneavoastră, trebuie să cunoașteți diferența dintre cele două, pentru a vă ajuta să înțelegeți punctele forte și punctele slabe ale fiecărui procesor. În acest fel, vă veți putea decide care procesor se potrivește mai bine nevoilor dumneavoastră.

Diferența dintre procesoarele Core i5 și Core i7

Care este diferența dintre cele două procesoare? Core i5 și i7 pot avea ambele numere de nucleu, care este de patru nuclee, acestea diferă în ceea ce privește viteza de bază a ceasului.

Cu alte cuvinte, Core i7 are mai mulți GHz. Ceea ce îl face mai rapid decât procesoarele Core i5, dar un model nou de procesor Core i5 este mai rapid decât modelele vechi de Core i7, precum și componentele care îl însoțesc afectează viteza cipului.

Core i5 și i7 au procesoare individuale cu un număr de model din patru cifre, există Core i7-6700 și Core i5-6600K.

Numărul mai mare înseamnă o performanță mai bună, de exemplu, Core i5-6500 este mai rapid decât i5-6400. Dar există modele de procesor Core i5 care sunt mai rapide decât i7, cum ar fi Core i5-56600k care este mai rapid decât Core i7-6700, singurul dezavantaj este că Core i5 are mai puțină memorie cache.

Cât de rapid este i7 vs i5

Core i5 și Core i7 variază în ceea ce privește viteza, dar nu este întotdeauna adevărat că Core i7 este întotdeauna mai rapid decât Core i5. Unele modele Core i5 sunt mai rapide decât alte modele i7, totul depinde de model și de specificațiile care îl însoțesc.

Unele modele Core i5 sunt mai rapide decât alte modele i7, totul depinde de model și de specificațiile aferente.

Desktop

În ceea ce privește desktop-urile, procesoarele Core i5 și i7 sunt separate, de obicei, prin numărul de fire de execuție suportate și viteza de ceas. Deși este adevărat că ambele procesoare au avut același număr de nuclee, care este de șase nuclee pentru cele de generația a opta și a noua și de patru pentru modelele mai vechi, unele procesoare aveau suport pentru hyperthreading, care le permite să suporte de două ori mai multe fire, pentru a fi eficiente în multitasking.

Toate procesoarele Core i7 suportă hyperthreading pe desktop-uri, iar toate procesoarele Core i7 din generația a opta suportă hyperthreading până la introducerea celei de-a noua generații, iar hyperthreading a fost rezervat pentru Core i9. Așadar, toate Core i7 de după a opta generație nu suportă deloc hyperthreading. Procesoarele Core i5 au, de obicei, o viteză de ceas mai mică decât i7, deși viteza nu este atât de semnificativă. Core i5 are mai puțină memorie cache, așa că nu se descurcă foarte bine la sarcinile repetitive în comparație cu i7.

Procesoarele din segmentul mobil sunt ușor diferite. Deși Core i5 pentru desktop nu dispun de hyperthreading, unele procesoare de pe mobil dispun de această funcție. Astfel, Core i5 de pe laptopuri pot gestiona mai multe fire de execuție simultan, dar, cu toate acestea, procesoarele Core i7 sunt încă puternice. Procesoarele Core i5 din generația a opta au patru nuclee și suportă opt fire, în timp ce majoritatea Core i7 au șase nuclee și 12 fire.

Cache

Core i7 are o viteză de ceas de bază mai mare și dispune de cantități mai mari de memorie cache care ajută procesorul să facă față sarcinilor repetitive sau datelor accesate frecvent. Puteți simți diferența dintre Core i5 și i7 atunci când deschideți unele aplicații și treceți din când în când de la o aplicație la alta – veți simți o viteză mai mare de încărcare a datelor în Core i7 decât în Core i5.

Deși memoria cache nu este cel mai important factor al specificațiilor, aceasta ilustrează avansurile generației și modelului de familie al fiecărui procesor. Aceasta ar afecta foarte mult productivitatea dvs. în multitasking. Așadar, atunci când căutați un laptop și multitasking-ul este o parte crucială a criteriilor, căutați modele care au o memorie cache mai mare.

Turbo Boost și HyperThreading

Această caracteristică este încorporată în procesoare de mai multe generații și permite nucleelor cipului să funcționeze mai repede decât viteza de bază a ceasului. Atunci când există patru nuclee și procesul implică doar unul sau două, atunci are loc Turbo Boosting, care utilizează nucleul de rezervă pentru a face procesul mult mai rapid.

Procesoarele Core i5, cât și i7 suportă Turbo Boost

Atât procesoarele Core i5, cât și i7 suportă Turbo Boost, Core i7, pe de altă parte, are o viteză de ceas mai mare. Core i5 și i7 au diferite viteze nominale de bază și de accelerare a vitezei de ceas, cu cât sunt mai mari cu atât mai bine, dar tot ar depinde de designul specific, de răcirea PC-ului, de cât timp un cip poate susține viteza de accelerare și de câte nuclee.

Hyperthreading este utilizat pentru creșterea performanței în cazul sarcinilor multi threaded, care se întâmplă atunci când utilizatorul rulează mai multe programe simultan. Fiecare nucleu abordează două fire de procesare în același timp, în loc de unul singur, pentru a avea performanțe mai bune.

Așadar, atunci când cumpărați un laptop, mai ales dacă vă interesează viteza și puterea, căutați procesoare care acceptă HyperThreading.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • tgorun spune:

    nu mai copiati/scrieti despre chestii la care nu va pricepeti

  • Satan spune:

    Imi place ca defapt e reclama ascunsa la AMD, bine baietii, va astept cu Ryzenu ca si asa e cald aici pentru Intel.

  • Alex I spune:

    Bai baiatule, de reclama platita ai auzit?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3