930 x122 grota rece

    oltchim

    Interes de la SOCAR pentru Oltchim?

    Compania azeră SOCAR ar fi, din nou, interesată de Oltchim, susţin surse apropiate Guvernului. Astfel, SOCAR ar dori să participe la viitorul proces de privatizare, anunţat de Guvern după anularea licitaţiei câştigate de jurnalistul Dan Diaconescu.

     

    În luna martie a acestui an, Hamza Karimov, directorul general al SOCAR România, a declarat ziarului BURSA, într-un interviu, despre interesul companiei pentru preluarea Oltchim.

    Potrivit relatărilor de presă, de-a lungul timpului, azerii au purtat negocieri pentru achiziţia rafinăriei Arpechim şi şi-au manifestat interesul şi pentru rafinăria Rafo Oneşti şi pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, pe care voiau să îl includă într-un complex regional, alături de rafinăria Arpechim.

    Reprezentanţii companiei pe plan local au declarat anterior că România va fi pentru Azerbaidjan o poartă de intrare a resurselor ţării în Europa, datorită poziţiei la Marea Neagră.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3