930×122 CAPRA 5

octaviansachelarie

Internet gratuit in biblioteci de la fundatia lui Bill Gates

Biblioteca Judeteana ”Dinicu Golescu” Arges a castigat Apelul de selectie in programul Biblionet, program ce isi propune sa creeze un sistem modern de biblioteci in Romania. Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 4 ani. Bibliotecile publice argesene selectate sa participe in aceasta runda a programului Biblionet sunt cele din Albestii de Arges, Babana, Beleti-Negresti, Bogati, Bughea de Sus, Campulung, Corbi, Cosesti, Domnesti, Hirsesti, Mioveni, Moraresti, Mozaceni, Poienarii de Muscel, Stefanesti, Suici, Teiu, Tigveni, Vladesti coordonate de Biblioteca Judeteana ”Dinicu Golescu” Arges.
Programul Biblionet isi propune sa asigure accesul la informatie prin introducerea tehnologiei moderne in bibliotecile publice, pornind de la faptul ca 64% dintre romani nu a folosit niciodata Internetul.
Pana la sfarsitul anului 2011, bibliotecile publice din comunele argesene incluse in acest program, vor fi dotate cu aproximativ 100 de calculatoare cu aplicatii Microsoft si vor avea acces liber la Internet. De asemenea, 21 de bibliotecari vor beneficia de cursuri de formare in tehnologia informatiei si administrarea Centrelor de Internet pentru Public. Marea majoritate dintre acestia activeaza in mediul rural.
{loadposition inside}

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90