New Profesional Consult 930 x 122

gradina_zoologica

Intra gratis la Zoo!

Pe 9 august, de Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice, veţi putea vedea toate exemplarele de la Grădina Zoo din Piteşti gratuit. Administraţia Grădinii Zoo a decis să lase intrarea liberă. Înfiinţată în 1950, în Parcul Ştrand, Grădina Zoo din Piteşti era un colţ zoologic în care vieţuiau urşi carpatini, vulpi şi lupi.

Inundaţiile din 1970 şi mai ales apa care a dat năvală peste parc a făcut ca puţinele animale să fie mutate la Gărdina Zoologică din Parcul Trivale. Astăzi, ea se întinde pe 12 hectare şi este una din cele mai bogate din ţară, cu 190 de păsări şi animale care provin chiar şi din Africa, Australia, Siberia, Tibet sau India. Anul acesta vor începe lucrările de construire a pavilionului pentru acvarii terarii şi păsări exotice.

Dacă pe 9 august puteţi intra gratuit, în restul zilele, excepţie lunea, Grădina are program între orele 10-19,30 vara şi 10-17,30 iarna. Pentru adulţi, intrarea costă 3 lei, pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari 2 lei, iar pentru grupuri de peste 10 persoane 1 leu. Grupurile de elevi, studenţi şi preşcolari care vor să meargă la zoo pentru cursuri de specialitate, pot intra gratuit.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3