930×122 CAPRA 5

    GAZE_DE_SIST

    Între gazul rusesc și gazele de șist

    A scăpa de dependența de gazul din Rusia este un deziderat de aplaudat. Dar sunt gazele de șist alternativa corectă pentru România? Decebal Constantin Nicolae explică de ce răspunsul este negativ. El vorbește și despre repercusiunile grave pe care le-ar avea exploatarea resurselor de la Roșia Montană.

    Nu e cazul să ne întrebăm cum or gândi ”ultra-civilizații” care-și atașează la nume denumirea ”Schengen” de soluție de curățat toaletele de tren, cum or crede ei să ”scape de dependența de gaz rusesc” cu doar 0, 3% redevență, cât ar primi România dacă ar accepta exploatarea gazului de șist… Ce-ar mai fi să pierdem timpul cu problemele mintale ale unora? Nici n-am de gând neapărat să fac legătura cu terenul revendicat (ulterior șmenuit de Puiu Popoviciu, fostul ginere al omului lui Ceaușescu-Dincă-Te-Leagă, Puiu Popoviciu din clanul „anticomunistului” Băsescu), teren pe care a fost construită ambasada americană, vecină cu Ioana Băsescu! Nu, nu acum ! Acum m-aș rezuma doar la legătura ”chestiei” ăsteia de mai sus cu… Victoraș Pontică și actuala sa guvernare ”antibăsistă”. Vorba aia: Koabitare secretă, da’ să știm și noi!

    Vorba expertului independent al Comisiei Europene Simion Dascălu: “Nivelul amestecului în problemele interne ale României și deturnarea acestor probleme (pe baza intereselor personale ale fostului ambasador SUA la București, Mark Gitenstein) au depășit orice record planetar în domeniu. A fost depășită până și declarația ambasadorului URSS, cea care a precedat retragerea trupelor rusești în anii ’50, sub amenințarea invaziei chineze în acel an cu ocazia litigiului de la frontiera Mongoliei. Putem constata asocierea pentru comiterea de infracțiuni și constituirea unui grup organizat între Băsescu, Gitenstein, Barroso și Merkel pentru furtul din resursele naturale ale României , susținerea afacerilor păguboase față de interesul național, afacerea cu generalii NATO și SUA de la Bechtel, cu exploatările de petrol din Marea Neagră din care nu luăm mai nimic, cu afacerile pentru gaze naturale și pământurile rare (materii prime critice și strategice) al lui Chevron și, în ultimă instanță, interesul SUA de a exporta partenerilor din alianțele militare cele 700.000 de tone de deșeuri nucleare, sub forma unui ajutor pentru ieșirea din criza energetică!

    Acum este clar de ce sunt americanii interesați de cine va fi și cât de supus va fi intereselor firmelor americane viitorul șef al DNA și al Parchetului General, asta ca să nu existe riscul să facem noi, românii, reclamații în drept că ne-au furat resursele, sau dacă suntem afectați de poluare, ori dacă interesele naționale sau personale au fost încălcate și, Doamne ferește!, să și câștigăm în instanță și să ni se plătescă daune. Mai bine, cum a zis Băsescu, “să fie oameni competenți cât avem noi nevoie și nu numai procurorul șef, toți trebuie să fie aleși bob cu bob”, prim-procurorii adjuncți, șefii tuturor secțiilor penale, subalternii lor, până la secretare și portari. Din acest motiv, așa cum a declarat Băsescu la referendum (“O fi bine, domnule chestor, că eu te-am făcut chestor…”), așa va fi și cu procurorii aprobați de Băsescu, Gitenstein, Barroso și restul grupului organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni la demnitatea românească, împotriva interesului național sau al interesului cetățenilor. Raportul MCV a fost dictat de Gitenstein, așa cum a făcut și cu protocolul de coabitare impus lui Ponta și lui Antonescu (…) Un document care să vă demonstreze interesul strategic al americanilor față de energia și resursele subterane limitate la nivel mondial, dar oferite gratis de Băsescu pentru șefie: NDS este National Defense Strategy și este evidența situației rezervelor pentru Pentagon pentru materii prime necesare industriei de război, care s-au epuizat, și, cum alt război nu a mai fost, rezerva de stat este goală, iar Gitenstein este interesat să ducă din România (pe gratis) ce lipsește în SUA!, susține expertul independent al Comisiei Europene Simion Dascalu. http://www.ghimpele.ro/2013/03/constatam-asocierea-lui-basescu-gitenstein-barroso-si-merkel-pentru-comiterea-de-infractiuni-pentru-furtul-din-resursele-naturale-ale-romaniei/)  

    Acum o să facem o paralelă cu Roșia Montană Gold Corporation, un fond de investiții off-shore care a promis românilor mii de locuri de muncă, miliarde de dolari colectați din impozite și protecția mediului. Realitatea, scrie Wolfe-Murray, este că 3 sate vor fi distruse, alături de 4 munți, și că va fi construit un rezervor masiv de 214 milioane de tone de deșeuri de cianură, în cel mai mare proiect de acest fel care s-a încercat vreodată în Europa. Râurile și apele subterane din regiune, inclusiv Dunărea, pot fi otrăvite și doar aproximativ 200 de locuri de muncă vor fi create, susține autorul. Impozitul pe venit de la profitul de 20 de milioane este necunoscut, deoarece contractul companiei cu guvernul român este secret de stat, iar legile fiscale din România sunt pline de lacune, scrie Wolfe-Murray. Cel mai extraordinar lucru despre proiectul Roșia Montană este că o asociație a localnicilor a reușit să-l blocheze în ultimii cincisprezece ani. Folosind avocați voluntari, asociația a reușit să oprească proiectul în instanțele locale de nenumărate ori, ceea ce ne arată că ONG-urile și sistemul juridic din România nu sunt la fel de corupte și de slabe așa cum multora le place să asume, scrie Wolfe-Murray. http://www.revista22.ro/huffington-post-romania–cum-arata-viitorul-de-cosmar-din-cauza-mineritului-27251.html#.UbL5Kaeibm0.facebook. Trageți dumneavoastră concluziile!

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90