NOR CURIER 930X122

asfaltare_pod_viilor2

Investiţii pentru străzi la Piteşti

În acest an, autorităţile locale din Piteşti au un plan ambiţios din punct de vedere al reabilitării şi dezvoltării infrastructurii de transport rutier. Concret, bugetul total pentru astfel de investiţii este de aproape 13,5 milioane de lei, adică o cincime din bugetul total de investiţii pentru anul în curs.

O parte din bani reprezintă cofinanţări pentru proiecte cu finanţare europeană, în vreme ce 9 milioane de lei este bugetul Administraţiei Domeniului Public pentru lucrări de reparaţii şi modernizare.

Sunt vizate reabilitări de străzi, parcări, alei, trotuare, căi de acces, scări publice, modernizarea podurilor peste râurile Doamnei şi Argeş, sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona Podul Viilor – Parc Ştrand, construcţia unui pasaj rutier la Podul Viilor, modernizarea străzilor din zona II Calea Câmpulung, Lânăriei, Târgul din Vale, Costache Negri, precum şi crearea unor parcări la Bowling şi lângă noul Tribunal.

Staţia de asfalt a Administraţiei Domeniului Public din Piteşti a fost deja pornită, iar în curând vor începe şi lucrările de refacere a străzilor afectate de iarna grea din acest an. Se aşteaptă, totuşi, ca temperaturile să fie constant în jurul valorii de 10 grade Celsius, pentru a permite o cât mai bună aderenţă a materialelor folosite la asfaltare.

Până atunci, angajaţii ADP folosesc materiale diverse pentru acoperirea găurilor, cum ar fi piatra cubică sau mixtură stocabilă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3