Donaris 930 x 122

ambulanta

ISU Arges se innoieste cu aparatura de ultima ora

Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia” a prezentat la Piteşti, proiectul unicat până acum la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, prin care, la ISU Argeş, vor sosi, până la finalul anului viitor, nouă autospeciale pentru intervenţii. Este vorba despre cinci autospeciale, o autospecială pentru descarcerare, un laborator chimic şi două salvări. Vicepreşedintele CJ Teleorman şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitzară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, Ilie Bălan, a explicat în ce constă proiectul în valoare de 50 milioane lei (aproximativ 12,3 milioane euro), din care 41,1 milioane lei fonduri FEDR nerambursabile. „Este pentru prima dată când regiunea Sud Muntenia derulează un proiect de asemenea anvergură, care implică toate cele şapte judeţe din regiune. În urma proiectului, vor fi achiziţionate 21 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, câte trei pentru fiecare judeţ, 14 autospeciale de capacitate medie, câte două pentru fiecare judeţ, trei autospeciale de cercetare nucleara, biologica, chimica şi radiologica, dintre care una pentru judeţul Argeş, şapte autospeciale pentru descarcerări grele, 20 de ambulanţe de tip B, un centrul mobil de comandă şi control perntru judeţul Teleorman, dar care va putea fi folosit, în cazul situaţiilor deosebite, imediat, de către oricare din cele şapte judeţe, şi o autospecială pentru intervenţie la accidente colective. Am urmărit ca dotarea să fie aproximativ egală pentru fiecare judeţ dar am ţinut cont şi de specificul activităţilor. Important este că aceste autospeciale vor putea fi dislocate, în caz de nevoie, în oricare dintre judeţe”, a afirmat el.
Ion Popa, şeful ISU Argeş, a afirmat că autospecialele care vor veni în judeţ sunt „un vis” pentru angajaţii ISU. „Centrul mobil de comandă este specific accidentelor majore, cu plan roşu de intervenţie. Se poate face inclusiv o viodeconferinţă de la faţa locului, are transmisiune prin satelit. Având în vedere însă eficienţa dotărilor, trebuie spus că, deşi reprezintă doar 18% din necesităţile privind dotarea, pentru noi, ISU, acest proiect este un moment pe care l-am aşteptat mai demult. Nu putem decât să mulţumim din partea ISU consiliilor judeţene care au avut curajul să se alieze în acest program. Având aceste autospeciale extrem de moderne, se reduce timpul de răspuns şi modul de intervenţie la faţa locului, cele două elemente esenţiale pentru activitatea în situaţii de urgenţă. Este un pas uriaş”, a mentionat Popa.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3