930×122 CAPRA 5

defrisare_padure

Jaful din pădurile argeșene, subiect de interpelare în Parlament

Un parlamentar de Argeș a interpelat-o pe Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură. Subiectul îl reprezintă tăierile ilegale și masive de păduri din județ. Parlamentarul care i-a scris ministrului Varga este deputatul PSD Mircea Drăghici.

„Situaţia tăierii ilegale a peste 900 de hectare de pădure dintr-o zonă de protecţie din județul Argeş a fost intens prezentată de presa locală şi naţională. Fără îndoială că cei care sunt vinovaţi de această crimă asupra mediului înconjurător vor suporta rigorile legii. Controlul efectuat săptămâna trecută este un pas important în depistarea celor care au defrişat păduri fără niciun fel de respect faţă de lege”, spune Mircea Drăghici în interpelare, referindu-se la vizita pe care Lucia Varga a făcut-o recent într-o zonă din Argeș (Nucșoara) devastată de mafia pădurilor.

„Felicitându-vă pentru reacţia fermă şi promptă şi pentru profesionalismul dumneavoastră în acest caz, îmi exprim convingerea că veţi găsi cele mai bune soluţii de remediere a situaţiei, aşa cum este şi Hotărârea de Guvern prin care doriţi reorganizarea şi restructurarea inspectoratelor silvice. În acest sens, vă rugăm, doamnă ministru, să ne comunicaţi care este calendarul elaborării, dezbaterii şi adoptării Hotărârii de Guvern mai sus menţionate”, scrie deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici în interpelarea pe care i-a adresat-o ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3