930X122 MAIA

afganistan

JANDARM ARGEȘEAN, DECORAT DE NATO

Plutonierul adjutant Ionuț Cătălin Duță este jandarmul argeșean care a participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forțelor afgane de ordine publică și securitate.

Citiți și: Pitești. Revoltător! Ce a făcut un bărbat lângă Expo Parc

Recent întors acasă, Duță spune că nevoia de a face tot ce poți în meseria aleasă și experiențele trăite de alți colegi l-au determinat să plece în această misiune.

În semn de recunoaștere și apreciere a activității sale, el a fost decorat cu medalia NATO non-Article 5 de către generalul-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Comand – Afganistan).

Citiți și: Pitești. Friptura la grătar, în pădure, te costă 2000 €!

Ionuț Cătălin Duță nu este la prima lui misiune internațională. În anul 2011 a participat în contingentul din Kosovo al Jandarmeriei, având misiunea de menținere a păcii.

Jandarmii români au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții afgane de ordine publică și securitate. Pentru a participa la această misiune, Ionuț Cătălin Duță a trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate și a competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic și examenul medical.

Precizăm că Duță lucrează ca jandarm montan la Postul de Jandarmi Rucăr.

Până în prezent, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și NATO.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3