930×122 CAPRA 5

afganistan

JANDARM ARGEȘEAN, DECORAT DE NATO

Plutonierul adjutant Ionuț Cătălin Duță este jandarmul argeșean care a participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forțelor afgane de ordine publică și securitate.

Citiți și: Argeș. Mii de oameni sunt așteptați!

Recent întors acasă, Duță spune că nevoia de a face tot ce poți în meseria aleasă și experiențele trăite de alți colegi l-au determinat să plece în această misiune.

În semn de recunoaștere și apreciere a activității sale, el a fost decorat cu medalia NATO non-Article 5 de către generalul-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Comand – Afganistan).

Citiți și: VIDEO/ARGEȘ – ZECI DE ELEVI JANDARMI AU DEPUS JURĂMÂNTUL MILITAR

Ionuț Cătălin Duță nu este la prima lui misiune internațională. În anul 2011 a participat în contingentul din Kosovo al Jandarmeriei, având misiunea de menținere a păcii.

Jandarmii români au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții afgane de ordine publică și securitate. Pentru a participa la această misiune, Ionuț Cătălin Duță a trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate și a competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic și examenul medical.

Precizăm că Duță lucrează ca jandarm montan la Postul de Jandarmi Rucăr.

Până în prezent, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și NATO.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90