930×122 CAPRA 5

Ion_Jinga_ambasador

Ambasadorul Jinga: Marea Britanie nu e preferata românilor care caută job

Argeşeanul Ion Jinga, ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii, Ţării Galilor, Scoţiei şi Irlandei de Nord, declară că „Albionul” nu este o destinaţie preferată de românii care caută un loc de muncă. Afirmaţia a fost făcută pentru publicaţia „The Telegraph”.

Declaraţia vine după ce „The Telegraph” a dat publicității cifrele unui studiu care arată că peste 20.000 de români doresc să meargă în Marea Britanie odată cu deschiderea frontierelor la sfârşitul acestui an. Studiul prezentat de jurnaliştii de la „The Telegraph” a fost realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic din România şi relevă faptul că 7% dintre românii din țară vor să muncească în străinătate. Dintre acestea, numai 8% ar opta pentru un job în Marea Britanie, în următoarele şase luni. Cum în România sunt 4 milioane de persoane apte de muncă, procentele se traduc în doar 22.000 de români care vor să ajungă în Marea Britanie.

„Premierul român, ministrul român de Externe şi eu însumi am declarat în repetate rânduri: Marea Britanie nu este o destinaţie preferată a românilor care caută un loc de muncă! Numărul estimat al românilor care probabil vor alege Marea Britanie este cuprins între 15.000 şi 20.000”, a declarat Jinga.
Sursa: Capital

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90