930 x122 grota rece

Arges

JOIA NEAGRĂ PENTRU FUMĂTORI

Astăzi, joi, 17 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun și locurile de joacă pentru copii.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș precizează că, potrivit legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

ISU Argeș va avea în vedere aplicarea acestei legi.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Sesizările cu privire la faptele prevăzute de lege se fac către Poliția Locală sau către ISU. „Le recomandăm cetățenilor ca sesizările referitoare la eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

„Atenționăm asupra responsabilității persoanelor juridice cu privire la obligațiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice «Fumatul interzis» şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.”, adaugă sursa citată.

„Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, era verificat și înainte de apariția acestei legi, aspect care va rămâne în atenția noastră și în timpul controalelor executate în teren.”, atenționează ISU.

Amintim că, potrivit noii legi, fumatul (inclusiv de țigări electronice) este interzis în toate spațiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare şi în unitățile de învăţământ. Cu alte cuvinte, inclusiv în cluburi, restaurante, baruri și cafenele fumatul nu mai este permis sub nicio formă (nici în spații special amenajate pentru fumători). Sunt permise doar două excepții: aeroporturile și penitenciarele de maximă siguranță, dar numai în locuri special amenajate pentru fumat. Sunt prevăzute amenzi de la 100 la 500 de lei în privința persoanelor fizice și de la 5.000 la 15.000 de lei, plus suspendarea sau chiar închiderea activității în privința persoanele juridice care ar încălca legea. (Foto: ziare.com)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • eu spune:

    Legea prevede ca tigarile electronice vor fi interzice doar in mijloacele de transport in comun si in locurile de joaca pentru copii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90