New Profesional Consult 930 x 122

    presa

    Jurnalistii argeseni, imuni la teme care ii privesc

    O dezbatere despre solidaritatea ziaristilor, organizata la Centrul Cultural Pitesti, a aratat cat de interesati sunt jurnalistii argeseni de un asemenea eveniment. Din pacate, interesul acestora fata de astfel de teme tinde spre…zero!

    Centrul Cultural Pitesti a organizat miercuri, 8 septembrie, o dezbatere cu tema „Presa noastra” in contextul in care 8 septembrie este recunoscuta drept Ziua Internationala a Solidaritatii Ziaristilor. Dezbaterea a starnit un real interes in special din partea reprezentantilor societatii civile, presa avand putini reprezentanti la manifestare. Singura institutie mass-media din Arges care a avut ieri reprezentanti la dezbatere a fost cotidianul Argesul, atat directorul Mihai Golescu, cat si redactorul sef Gabriel Lixandru dand curs invitatiei organizatorilor.

    „Am vrut sa punem fata in fata societatea civila si jurnalistii, dar, din pacate, se pare ca este mai greu de realizat acest lucru”, ne-a declarat Marius Chiva, referent la Centrul Cultural si initiator al evenimentului. „Traversam o perioada foarte grea in care au disparut destul de multe ziare si chiar televiziuni pe plan local. Orice mijloc media care dispare este un atentat la democratie. Avem nevoie de o presa cat mai libera, cat mai puternica si cat mai diversificata”, a spus, la randul sau, Jean Dumitrascu, directorul Filarmonicii din Pitesti, fost director al Centrului Cultural.

    Mihai Golescu, directorul cotidianului Argesul, a oferit si o serie de explicatii cu privire la ceea ce se intampla in prezent din punct de vedere al solidaritatii jurnalistilor. „Presa este o reflectie a societatii. Este societatea noastra solidara? Din pacate, nu. Si la fel se intampla si cu presa. Cel mai important este insa scopul presei, si anume acela de aflare a adevarului”, a spus directorul cotidianului Argesul.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3