Donaris 930 x 122

laura_codruta_kovesi

Kovesi, propusă de Ponta şef la DNA!

Schimbare radicală de situaţie în această dimineaţă în privinţa propunerii pentru şefia DNA, după ce premierul Victor Ponta anunţa ieri că îl lasă pe viitorul ministru de Justiţie să facă propunerea. Astfel, fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, a fost propusă de premier, în calitatea sa de ministru interimar al Justiţiei, pentru funcţia de şef al DNA!

El l-a mai propus şi pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Propunerile au fost avansate în această dimineaţă.

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului-şef al DIICOT.

Într-o scrisoare a premierului către CSM se arată că astăzi expiră mandatul interimar al lui Daniel Morar, iar legea nu prevede posibilitatea prelungirii acestuia de către CSM, situaţie care poate atrage nelegalitatea actelor emise de acum înainte de către Ministerul Public, şi este invocat faptul că, potrivit legii, toţi aceşti procurori sunt numiţi de preşedintele ţării, la propunerea ministrului Justiţiei şi cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90