New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica_aniversare05

La multi ani, Filarmonica Pitesti!

Serată de Oscar la Filarmonica Piteşti. Joi seară, Filarmonica Piteşti, cea mai tânără din ţară, a împlinit patru ani. Şi cum putea sărbători mai frumos dacă nu printr-un concert aniversar pe Casei de Cultură a Sindicatelor.

 

Pentru început, instituţia de cultură a primit urări de bine de la doamnele Liliana Gagiu, viceprimarul municipiului Piteşti, şi Simona Bucura Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Doamna Gagiu a citit mesajul primarului Tudor Pendiuc care a transmis publicului că peste câţiva ani, Filarmonica va avea un sediu propriu, dar şi că, fără subvenţia municipalităţii, un bilet la concert ar costa 80 Ron. La rândul său, Simona Bucura Oprescu a oferit din partea Consiliul Judeţean Argeş o plachetă aniversară.

Au fost invitaţi să spună câteva cuvinte Jean Dumitraşcu, directorul Filarmonicii Piteşti, Tiberiu Oprea, dirijorul aceleiaşi instituţii, şi solistul Mădălin Sandu. În sală a fost prezent şi prefectul Gheorghe Davidescu.

A urmat reprezentanţia, mai exact coloane sonore ale unor filme premiate cu o mulţime de premii Oscar: de la Superman, la James Bond sau Titanic, cu ritmuri de dragoste, de război, fascinante…

Un Oscar ar merita şi primarul Tudor Pendiuc pentru că a sprijinit iniţiativa ce părea fantastică a directorului Jean Dumitraşcu, ar merita şi piteştenii care vin la spectacole şi plătesc de fiecare dată biletele şi, iată, din impozitele lor şi subvenţia pentru aceşti minunaţi artişti. Artişti care şi ei ar merita un Oscar, pentru că dau reprezentanţii de o calitate la un standard din ce în ce mai ridicat. Şi, poate, cel care merită cu prisosinţă un premiu Oscar este Jean Dumitraşcu, cel care va rămâne în istoria culturală a Piteştiului şi a acestui judeţ în veci legat de naşterea şi dezvoltarea Filarmonicii Piteşti!

La mulţi ani, Filarmonica Piteşti!

filarmonica_aniversare01

555×222  MAIA
eurial 570×90