930×122 CAPRA 5

ora de vara 2023

La noapte, România trece la ora de vară! Cum se dau ceasurile

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de vară.

Toate ceasurile vor fi date înainte, iar 03:00 va deveni ora 04:00. Din acest motiv, ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din anul 2023, având 23 de ore.

Scopul principal al trecerii la ora de vară este de a beneficia cât mai mult de lumina naturală (a Soarelui) .

Când se schimbă ceasul, marea majoritate a dispozitivelor digitale vor actualiza automat ora.

Pe continentul european, schimbarea orei se face în toate ţările, cu excepţia Islandei, Georgiei, Belarusului, Azerbaidjanului, Turciei şi Rusiei.

Unele dintre aceste ţări au revenit la ora iniţială, în timp ce altele au preferat să rămână continuu la ora de vară.

Schimbarea orei nu este însă simultană în toate ţările, din cauza diferenţei de fus orar.

Există avantaje semnificative ale schimbării orei. O serie de studii întreprinse au subliniat faptul că incidența accidentelor rutiere scade în această perioadă pentru că sunt mai puține mașini care circulă atunci când este întuneric.

Lumina naturala a Soarelui este un ajutor de nădejde pentru persoanele care se afla foarte mult la volan.

De asemenea, productivitatea persoanelor creste în aceasta perioadă. Sunt foarte multe persoane care găsesc mult mai multă energie în perioada cât este instalată ora de vară pentru a îndeplini toate sarcinile de zi cu zi. Pe lângă acest lucru, timpul petrecut în aer liber, în natură, timpul destinat plimbărilor, crește semnificativ în această perioadă cu efecte benefice multiple.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90