930×122 CAPRA 5

prune_in_castron

Soiuri asiatice de prune la Mărăcineni

La Institutul de Cercetare–Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni au avut loc astăzi manifestări legate de „Zilele prunului”, desfăşurate în cadrul proiectului „Anul fructelor româneşti”.

Pe masa festivă au fost aşezate mai multe soiuri şi sortimente de prune, inclusiv chinezo-japoneze. La eveniment a participat şi o delegaţie din China, membrii acesteia arătându-se impresionaţi de cultura de prune din Argeş. În judeţul nostru s-au creat 36 de soiuri de pruni şi 350 de genotipuri. Soiurile de prune chinezo-japoneze puse pe masa festivă au fost black star, angelino şi black beauty.

Cât despre producţia de prune de anul acesta, directorul institutului nu vede un an excelent, precizând că va fi o producţie mai mică decât anul trecut, asta pentru că florile prunilor au fost distruse de caniculă în unele zone. În România, producţia anuală de prune se ridică undeva la 600.000 de tone, iar pentru Argeş se preconizează pentru 2013 o producție de 70 000 de tone.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90