NOR CURIER 930X122

trafic_pitesti_iarna4

Legea cu anvelopele de iarna, in Monitorul Oficial

Legea privind obligativitatea echiparii cu cauciucuri de iarna pentru toti posesorii de autovehiccule a fost publicata in Monitorul Oficial. Tutusi, noua legislatie nu se aplica imediat, ci exista un termen de „gratie” in care inca se mai poate circula ca si pana acum.

Posesorii de vehicule care circula pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei fara a avea anvelope de iarna vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 lei, conform unui nou act normativ. Prevederile noului act normativ se vor aplica incepand cu luna noiembrie. Ordonanta de urgenta respectiva a fost deja publicata in Monitorul Oficial in aceasta saptamana.

Inca de anul trecut Ministerul Transporturilor a lansat un proiect prin care soferii erau obligati sa doteze masinile cu anvelope de iarna, insa ulterior s-a stabilit ca prevederea sa se aplice doar transportatorilor. S-a vorbit la vremea respectiva ca ar fi vorba, pur si simplu, de o afacere pusa la cale la nivel inalt si in care ar fi implicate companii straine care vor sa isi maximizeze profiturile in tara noastra. Acum, insa, obligativitatea a intrat in vigoare pentru toate masinile.

Totodata, noul act normativ prevede ca, in cazul unui accident rutier, conducatorul auto si firma de asigurare cu care acesta a incheiat polita RCA vor suporta costurile de reparare a drumului si de inlocuiere a elementelor de siguranta a circulatiei distruse in urma evenimentului rutier.

Recuperarea costurilor aferente se poate face atat de la asigurator, cat si de la proprietarul autovehiculului in cazul in care acesta se dovedeste ca este vinovat sau de la proprietarul firmei de transport, de la operatorul al carui vehicul produce acest prejudiciu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3