930×122 CAPRA 5

bratu

Legea finantarii per elev lasa profesorii fara locuri de munca

Mai multe institutii de invatamant preuniversitar de stat din judetul Arges se afla in pericolul de a nu putea achita salariile personalului angajat, in ultimul trimestru al acestui an, pentru ca grila de calcul a fondului de salarii in functie de numarul elevilor nu le acopera necesarul de cheltuieli.
Cadrele didactice vor fi platite in functie de numarul copiilor din scolile unde predau, unitatile de invatamant fiind finantate pe durata unui an scolar in functie de numarul elevilor, astfel ca profesorii care predau in unitati scolare cu elevi putini, au mari probleme in a-si primi salariile intregi, pentru ca bugetul pur si simplu nu ajunge. Inspectorul scolar general Gabriel Bratu ne-a informat ca, din acest motiv, profesorii din zona Campulungului (Dambovicioara, Darmanesti Dragoslavele, Poienarii de Muscel, Albestii de Muscel s.a.) au iesit mai putin la salariu, iar, din pacate, problemele de acest gen nu-si vor gasi rezolvarea pe plan judetean. Eficientizarea cheltuielilor va insemna trimiterea acasa a profesorilor necalificati si comasarea sau inchiderea scolilor nerentabile, care au deficit de elevi. In judetul nostru vor disparea, din toamna, 505 posturi si vor fi desfiintate scolile cu efective mici de elevi, in special cele din mediul rural. Cadrele didactice se tem ca nu vor putea fi absorbite in sistemul de invatamant de stat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90