New Profesional Consult 930 x 122

puric

Liber la Dan Puric

Actorul Dan Puric va susţine la Piteşti conferinţa Despre martiri, organizată de Fundaţia Sfinţii Închisorilor şi Editura Filos. Evenimentul are loc la Casa Sindicatelor, miercuri, 6 aprilie, ora 18.00. Intrarea este liberă.

De aici puteţi cumpăra şi DVD-ul Demascarea, în regia lui Nicolae Mărgineanu, un documentar despre închisoarea politică de la Piteşti, dar şi cartea Piteşti. Cronica unei sinucideri asistate, a istoricului Alin Mureşan.

 

Va conferenţia Despre martiri

Conferinţa aduce în atenţia argeşenilor un subiect de interes. Tema martirajului nu ţine numai de trecutul îndepărtat, de primii martiri creştini, cîteva persoane a căror sfinţenie pare să fie prea îndepărtată de vremurile şi stilul nostru de viaţă cotidian. Martiriul nu s-a oprit undeva în vechime, el continuă. Dovadă stau miile de martiri pe care i-a dat pămîntul românesc în timpul regimului comunist. Închisoarea politică de la Piteşti deţine un loc important în ceea ce priveşte nivelul ridicat de tortură şi de prigoană a străluciţilor studenţi de pe întreg teritoriul ţării. Conferinţa Despre martiri are o dublă importanţă: în primul rînd, în calitate de ortodocşi, în speranţa că aceasta înseamnă mărturisirea credinţei, prin cinstirea martirilor care ne-au sfinţit pămîntul, iar în al doilea rînd, ca locuitori ai unui oraş care a însemnat atît de mult pentru lupta împotriva comunismului.

555×222  MAIA
570×90 MAIA