Donaris 930 x 122

garapitesti

Liber la modernizarea Garii Pitesti

 

Gara Pitesti a primit unda verde pentru modernizare. Proiectul se afla pe masa Ministerului Transporturilor de aproape un an de zile, iar ideea a aparut inca de acum 3 ani. Autoritatile locale din Pitesti au insistat si inca mai insista pe langa Ministerul Transporturilor ca linia de cale ferata sa fie scoasa din oras.

 

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a scos la licitatie modernizarea a zece statii de cale ferata din tara, valoarea totala estimata a contractelor, fara TVA, fiind de 332,8 milioane de lei (aproape 80 milioane de euro). Printre acestea se afla si cea de la Pitesti.

Garile care ar urma sa fie licitate sunt Botosani, Vaslui, Piatra Neamt, Braila, Pitesti, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Giurgiu, Slobozia Veche si Calarasi Sud, potrivit anunturilor de participare publicate pe e-licitatie.ro.

Lucrarile prevad la Pitesti fie constructia unei gari noi în locul celei deja existente, fie consolidarea celei existente, precum si realizarea de locuri de parcare, pasaje rutiere noi si modernizarea cailor de acces catre Gara. Despre acest proiect se vorbeste la Pitesti de mai bine de 3 ani.

Actuala cladire este construita din materiale care nu asigura stabilitate (din pamant), punandu-se problema daramarii ei. Ramane de vazut pentru ce solutie se va opta. Autoritatile de la Pitesti au propus chiar si scoaterea liniei de cale ferata din oras pe motiv ca traficul feroviar nu mai justifica existenta acesteia.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90