930×122 CAPRA 5

    harta-judetul-arges

    Licitaţiile ocolesc Argeşul

    Zilnic, pe site-ul Sistemului Electronic Naţional de Achiziţii Publice (SEAP) sunt postate anunţuri de licitaţie cu duiumul. Înainte de a fi lansate licitaţiile, toate documentele trimise de autorităţile publice locale din ţară sunt analizate atent, astfel încât să se evite pe cât posibil riscul depunderii de contestaţii, în sensul scurtării termenelor de punere în operă a proiectelor vizate. Volumul mare de documentaţii pare să fi depăşit însă comisia de verificare de la Ministerul Dezvoltării, aşa că oricum licitaţiile nu sunt lansate decât tot târziu. Ca să ai întâietate, se pare că şi în acest caz contează culoarea de partid.

    Autorităţile din Piteşti, de exemplu, aşteaptă de luni bune avizul pentru lansarea licitaţiei pe SEAP pentru biobaza de la Smeura. Mai aşteaptă şi pentru alte proiecte cu fonduri europene, cum ar fi reabilitarea unor străzi sau modernizarea parcului Ştrand. Nu există niciun semn că s-ar da drumul la licitaţii.

    În tot acest timp am putut vedea pe SEAP cum se dă drumul la licitaţii pentru localităţi în care conduce PDL-ul. În Argeş, un exemplu în acest sens este proiectul de introducere a unui sistem de supraveghere video a străzilor din Costeşti unde este primar Ion Baicea de la PDL. La nivel naţional, abundă licitaţiile din localităţi conduse de edili PDL, aşa cum este cazul localităţilor din zona Văii Jiului sau din Suceava.

    Una din explicaţiile pentru care se întâmplă un asemenea fenomen este acela că urmează alegerile. Ori, primarii ce platformă prezintă? Spun oamenilor ce vor să facă, dar şi ce au făcut. Iar de făcut propriu-zis nu pot face mare lucru dacă licitaţiile nu sunt lansate în SEAP, ci se uită lung la banii din cont sau spre Bruxelles, de unde trebuie să vină fondurile!

    „Este clar că unele proiecte sunt blocate doar pentru că sunt ale oamenilor USL. Nu se întâmplă aşa doar cu Argeşul, ci cu mai multe zone din ţară. Va conta, aşadar, cât de repede se dă drumul la aceşti bani. Nimic nu va rămâne însă nepedepsit”, ne-a declarat un primar din USL Argeş, sub protecţia anonimatului.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3