Kaia 930 x 120

adrian-voica

Liderul sindical Adrian Voica acuza presiunile puterii

In ciuda masurilor de austeritate mai mult decât dure luate de Guvernul Boc (daca ne gândim numai la taierile salariale fara precedent, de peste 40% cu tot cu sporurile luate), protestele din România au fost de-a dreptul anemice. Spre deosebire de alte tari, acolo unde masuri mai putin aspre au generat conflicte sociale majore, in tara noastra parca s-a pus batista pe tambal. Iata insa ca sunt lideri sindicali care ofera si o explicatie altfel decât cele auzite pâna acum, si anume presiunile la care ar fi supusi atât membrii de sindicat, cat si liderii.

Adrian Voica, presedintele Sindicatului Invatamânt Preuniversitar Argesean Muntenia – SIPA Muntenia – ne-a declarat transant ca au fost destule cazurile in care participantii la diverse manifestari au avut de suferit.

„Teama este foarte mare in rândurile membrilor de sindicat. Nu e numai teama posibilitatii pierderii locului de munca. La toate protestele pe care le-am organizat au fost oameni de la diverse structuri ale statului care ne-au monitorizat foarte atent, care ne-au filmat constant.

Culmea e ca exact oamenii care au fost filmati, deci conformati ca au participat la proteste, dar si liderii sindicali au fost cei deasupra carora s-a tras linie când a venit vorba de gradatiile de merit. Sunt metode de intimare la care s-a recurs si pe alte cai si asa s-a ajuns ca oamenii sa nu mai vrea sa participe la mitinguri in numar asa de mare cum ne-am fi dorit noi”, ne-a declarat Adrian Voicea.

Totusi, liderul sindical precizeaza ca guvernantii trebuie sa fie atenti, caci populatia isi poate pierde oricând rabdarea si sa recurga la manifestari similare celor din alte tari.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3