930 x122 grota rece

BALOANE

Lumânări aprinse și baloane înălțate la cer în memoria copiilor decedați

Și ȋn acest an, copiii plecați prea devreme din aceastǎ lume vor avea parte de o zi numai a lor, marcatǎ de organizația E.M.M.A. și de Asociația Sprijin pentru Viațǎ, prin „Ziua Pǎrinților de Ȋngeri”, singurul eveniment din Romȃnia și cel mai mare din lume de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi. Aflat la a șasea ediție, evenimentul se va desfǎșura simultan ȋn 15 orașe din țarǎ, inclusiv în Pitești, și 5 din strǎinǎtate (Londra și Harlow din Anglia, Jossigny și Bastia din Franța și Toledo din Spania) duminică, 26 mai, ȋncepȃnd de la ora 17:30 (ora Romȃniei).

Părinţii care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 20 de orașe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. Ȋn Pitești, în zona magazinului Trivale, pentru a doua oarǎ acest eveniment va fi realizat de organizația E.M.M.A., reprezentatǎ de Bianca Brad.

„Credem cǎ aceastǎ schimbare marcheazǎ o nouǎ etapă ȋn evoluția organizației E.M.M.A. Este timpul sǎ devenim mai vizibili ȋn ochii opiniei publice. Ȋncet, ȋncet, lumea ȋncepe sǎ ȋnțeleagǎ care sunt rolul și misiunea noastrǎ, sǎ priveascǎ cu alți ochi Pǎrinții de Ȋngeri și, prin alegerea unei locații deschise publicului larg, am dorit sǎ le oferim tuturor posibilitatea sǎ fie mai aproape de noi mai ușor. Ca ȋn fiecare an, și anul acesta încercăm să le oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant, care alină la gȃndul că pot face asta pentru copilul plecat prea curȃnd de lângă ei! Din proprie experienţă, ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”, declară Bianca Brad, fondatoarea organizației E.M.M.A.           

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90