930 x122 grota rece

greva_profesori

Luni va fi BAC!

Pitesti. 28 mai. 2010.
Inspectoratul Scolar face apel catre profesori argeseni pe care ii roaga sa renunte la greva programata pe 31 mai, data la care elevii de clasa a XII-a vor sustine proba de competente lingvistice din cadrul examenului de Bacalaureat. Inspectorul general Gabriel Bratu afirma ca este de acord ca dascalaii sa-si ceara drepturile ce li se cuvin, insa actiunea de protest nu ar trebui sa aiba repercursiuni asupra elevilor care nu au nicio vina. Bratu mai spune ca razboiul dintre guvern si sindicate nu ar trebui sa se rasfranga asupra elevilor care au dreptul de a-si sustine proba de Bacalaureat.
Oricare ar fi situatia, luni, elevii se vor prezenta la examinare. Ei vor fi supravegheati de catre profesorii care nu fac parte din sindicat sau de catre cei care au renuntat momentan la proteste care vor fi adusi de la alte unitati de invatamant din judet. Sindicalistii insa nu sunt de acord cu renuntarea la greva si spun ca inlocuirea lor cu alte cadre din judet este ilegala, conform conventiei care prevede dreptul la proteste. Ministerul spune ca inlocuirea lor se va face in baza metodologiei aprobate in urma cu o luna si care prevede ca un membru din comisia de supraveghere si evaluare care nu se poate prezenta poate fi inlocuit cu un altul. Conform informatiilor de joi, in Arges din cele 43 de centre in care urmeaza sa se sustina Bacalaureatul, 32 au auntat ca se vor afla in greva. Situatia insa se poate modifica radical in cursul zilei de azi si maine.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a atentionat vineri pe inspectorii generali scolari ca notificarile pentru greva pot fi depuse cu 48 de ore inainte de protest, iar acolo unde nu sunt notificari vor fi aplicate masurile legale. Ministrul Daniel Funeriu i-a rugat pe inspectorii generali scolari, in videoconferinta organizata vineri dimineata, sa respecte dreptul la greva al profesorilor, dar si dreptul la munca al cadrelor didactice care vor sa participe la examenul de bacalaureat. Profesorii care vor face parte din comisiile de examen vor primi intre 270 si 600 de lei.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90