New Profesional Consult 930 x 122

lautari.002

Lăutarii, disperaţi: „Nu mai vine lumea la nunţi!”

În fiecare zi de joi, zona dintre magazinele Trivale, Fortuna şi parcarea de la Muntenia devine locul de întâlnire al lăutarilor. Formaţii întregi vin aici în căutare de clienţi, iar clienţii potenţiali ştiu că aici pot găsi trupa care să le convină la preţ şi repertoriu. Din păcate, şi numărul formaţiilor, dar şi cel al clienţilor este din ce în ce mai mic. Dacă altă dată zona era plină ochi de muzicanţi, acum de abia se mai adună câteva pâlcuri.

Când îi întrebi cât câştigă acum faţă de perioada de dinainte de criză, cântăreţii se arată necăjiţi. „Înainte luam peste 10 milioane (n.r. vechi) de formaţie, acum luăm până pe la 6 milioane. Iar la o formaţie de 6 oameni suma asta e prea mică!”, ni se plânge unul. Probabil că sumele sunt uşor exagerate în jos, dacă ne luăm după maşinile care populează parcarea din apropiere.

„Principala problemă sunt DJ-ii. Vine unul, dă muzică din calculator şi gata. Nu mai trebuie să fie hrănite multe guri”, ne spune un alt muzician care pare abătut rău de tot.

„Să ştiţi că am fost la nunţi la care nici nu am primit bani. Nu că nu ar fi vrut săracii să dea, ci pentru că nu le-a venit lumea la nuntă, n-au avut decât vreo 10-15 meseni! Şi nu ni s-a întâmplat doar o dată! Nu mai vine lumea nici la nunţi din cauza crizei, e vai şi amar”, ni se plânge un altul.

Pe undeva, datele statistice oficiale le dau dreptate: acestea arată că numărul nunţilor s-a redus continuu, şi nu doar din cauza posturilor religioase…

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3