Donaris 930 x 122

Maestru Dinica s-a stins

mm Bucuresti. 10 noiembrie 2009.
Maestrul Gheorghe Dinica a incetat din viata, astazi, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Starea actorului a fost extrem de grava timp de mai multe zile, dupa ce infectia cu stafilococ s-a raspandit in tot corpul, cauzand un soc septic (insuficienta circulatorie acuta ca urmare a septicemiei). Acest lucru a dus la multiple functionari defectuoase ale organelor. Gheorghe Dinica a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic, disfunctie multipla de organe, insuficienta cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienta renala cronica acutizata, hemofiltrare continua, insuficienta respiratorie acuta cu suport ventilator, disfunctie digestiva cu ileus dinamic, disfunctie hepatica cu sindrom de colestaza, deficit sinteza hepatica, disfunctie hematologica in remisie, a informat un comunicat al spitalului.
Dinica a debutat ca actor în filmul „Străinul” in anul 1963 şi a jucat în peste 60 de filme, dar si in numeroase piese de teatru. In teatru a debutat in1961, in piesa „Inspectorul de politie” de John Boynton Priestley, regia Dina Cocea. Prodigioasa sa activitatea a fost rasplatita cu numeroase premii, printre care amintim Titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, 2008, Premiul pentruiîntreaga activitate la Festivalul T.I.F., 2006, Marele premiu la Paris pentru „Troilus si Cresida” de William Shakespeare sau Ordinul „Serviciul Credincios” in grad de Mare Ofiter. Gheorghe Dinica a fost declarat Cetean de Onoare al municipiului Campulun si Cetatean de Onoare al Argesului si Muscelului de catre Consiliul Judetean Arges.
Sursa: Youtube.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90