New Profesional Consult 930 x 122

    registru_comert

    Mai mulţi agenţi economici

    Oficiul Registrului Comerţului Argeş a transmis conducerii Oficiului Naţional un raport din care reiese că numărul agenţilor economici activi din judeţ a crescut faţă de acum un an. Numărul total de agenţi economici activi din Argeş a ajuns acum la 26.872, ceea ce înseamnă 2,8% din totalul agenţilor economici înregistraţi la nivel naţional (cu câteva sute mai mulţi ca anul trecut).

    Numărul PFA-urilor a crescut la 8.833 (ceea ce înseamnă 3% din numărul total de persoane fizice autorizate), iar numărul societăţilor comerciale a ajuns la 18.039 (2,8% din total).

    Judeţul nostru se numără între primele 10 la nivel naţional din punct de vedere al numărului de comercianţi activi.

    Pe de alta parte, in Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aprobarea procedurii de solicitare şi eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social.

    Potrivit acestuia, cererile de eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social şi de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social depuse în prima jumătate a programului de lucru se soluţionează în aceeaşi zi.

    Cererile depuse în a doua jumătate a programului de lucru se soluţionează în prima jumătate a programului de lucru din ziua imediat următoare.

    Pentru înregistrarea documentului care atestă dreptul de folosinţă şi obţinerea certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social se depune la organul fiscal competent „Cererea de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social şi de eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social“, direct la registratură sau prin poştă, cu confirmare de primire.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90