Donaris 930 x 122

septembrie_2013_Mihai.Oprescu

Mai multe cazuri de muncă la negru!

Mihai Oprescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, a prezentat astăzi o situaţie comparativă (primele opt luni din anul 2012 şi, respectiv, 2013) privind numărul de angajaţi din județ depistaţi fără forme legale. De asemenea, Oprescu a adus în discuţie şi numărul accidentelor de muncă din perioadele menţionate.

Conform statisticii prezentate de şeful ITM, în anul 2013 s-au înregistrat 1.676 de acţiuni de control pe linia depistării muncii la negru, fiind aplicate 188 de sancţiuni. Faţă de anul trecut, numărul controalelor şi al sancţiunilor este mai mic, dar numărul persoanelor depistate fără forme legale de muncă este mai mare: 439, faţă de 405.

Mihai Oprescu a explicat acest fenomen prin faptul că verificările au vizat domenii de activitate mai puţin „călcate” până acum de către inspectorii de muncă, cum ar fi exploatarea lemnului şi turismul.

Pe de altă parte, numărul deceselor ca urmare a unor accidente la locul de muncă a scăzut în acest an la 2, faţă de anul trecut, când, în perioada menționată, s-au înregistrat 8 cazuri.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3