930×122 CAPRA 5

turistic

Mai multi turisti straini in Arges

In ultima perioada, in judetul Arges au ajuns mai multi turisti straini. Datele statistice arata o crestere a numarului acestora, insa nu specifica un fapt important. Si anume, o parte dintre ei nu sunt veniti pentru a vedea Transfagarasanul sau mai stiu eu care obiectiv turistic din judet, ci…la munca.

In prima jumatate a anului curent, in structurile de cazare turistica au fost inregistrate 48,6 mii sosiri ale turistilor, dintre acestea 82,3% apartinand turistilor romani (40,0 mii sosiri) si 17,7% turistilor straini (8,6 mii sosiri). Comparativ cu primele sase luni ale anului precedent, numarul turistilor sositi in structurile de cazare turistica a inregistrat pe ansamblu o crestere de 5,8%, evolutie determinata de cresterea cu 45,3% a numarului de turisti straini.

Pe tipuri de unitati de cazare turistica, cele mai multe sosiri au fost inregistrat in unitatile de cazare din categoria hoteluri (62,3% din total), la polul opus situandu-se popasurile turistice care au atras sub 0,1% din totalul turistilor cazati.

Din punct de vedere al zonei turistice, au fost preferate unitatile din orasul resedinta de judet (au inregistrat 49,0% din totalul sosirilor), iar din punct al confortului au fost preferate unitatile clasificate cu 3 stele si cele clasificate cu 2 stele (impreuna au inregistrat 87,5% din numarul total al sosirilor).

Turisti straini inregistrati in structurile de cazare turistica au provenit in cea mai mare parte (89,6%) din tarile situate in Europa. Din totalul turistilor straini, pe primele locuri, dupa tara de provenienta s-au situat turistii din Franta (24,9% din totalul sosirilor turistilor straini) urmati de cei din Italia (11,0%) si de cei din Germania (10,6%).

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3