930 x122 grota rece

harta-judetul-arges

Mai putine titluri de proprietate

Procesul de eliberare a titlurilor de proprietate in Arges a intrat in linie dreapta. Cu toate acestea, aplicarea legilor fondului funciar in judet este departe de a fi incheiata, mai ales ca multe titluri sunt disputate in instantele de judecata.

Oficiul Judetean de Cadastru Arges a redactat in trimestrul II al anului in curs 353 de titluri de proprietate pentru o suprafata totala de 1.421 de hectare de teren. Dintre acestea, 228 titluri de proprietate reprezinta 328 hectare pentru terenuri agricole, iar pentru terenuri cu vegetatie forestiera au fost scrise 125 titluri de proprietate reprezentand 1.093 de hectare.

De asemenea, au fost fost inregistrate 167 documentatii tehnice pentru obtinerea avizului de scoaterea terenurilor din circuitul agricol in vederea construirii.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut se constata o reducere a numarului de titluri de proprietate redactate. Astfel, in trimestrul II al anului trecut au fost redactate 713 titluri de proprietate pentru o suprafata totala de 3.123 de hectare, din care 522 titluri de proprietate au reprezentat 722 hectare pentru terenuri agricole.

Pentru terenurile cu vegetatie forestiera au fost redactate 191 titluri de proprietate reprezentand 2.401 de hectare. Au fost inregistrate si 223 de documentatii tehnice pentru obtinerea avizului de scoaterea terenurilor din circuitul agricol in vederea construirii. In acest sens, in urma verificarilor din punct de vedere tehnic, au fost eliberate 214 avize pentru suprafata de 17 hectare de teren.

Activitatea de eliberare a titlurilor de proprietate in Arges se apropie de final, insa problemele raman. Numai in instantele de judecata sunt sute de procese pe rol, multi argeseni judecandu-se pentru terenuri, ajungandu-se chiar la conflicte dure intre vecini ori chiar rude…

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90