930×122 CAPRA 5

manastirea_aninoasa

Maica Filofteia, exorcista la Aninoasa si subiect la Happy Hour!

Pitesti. 23 februarie 2010.
Maica Filofteia, stareta din Mehedinti acuzata ca sfinteste apa cu un craniu, se joaca de-a Maica Domnului sau pipaie calugarite a slujit o buna perioada si la Manastrirea Aninoasa din apropire de Campulung Muscel. Satenii si credinciosii care veneau la manastirea Aninoasa isi aduc bine aminte de maica Filofteia si nu se feresa sa afirme ca era ceva necurat cu aceasta femeie. Ei spun ca maica a savarsit ritualuri de exorcizare precum cel de la Tanacu, iar un preot din localitatea Aninoasa sustine ceea ce spun oamenii. Preotul declara ca a vazut cu ochii lui cum maica rastignise in biserica o tanara si o supunea unui ritual ciudat, spunand ca il scoate pe necuratul din ea. Tanara despre care se vorbeste, o calugarita de 19 ani, a fost chinuita asa saptamani in sir, spun localnicii din Aninoasa.
De parca n-ar fi fost de-ajuns, calugaritele care i-au fost subalterne povestesc si ele cum stareta le-a cerut sa o mangaie in chilii, pe motiv ca are nevoie de masaj.
Marti, la emisinea Happy Hour, preotul si cativa dintre credinciosi si-au spus raspicat si varianta lor.
„A dezgropat dintr-o groapa comuna unde au murit oamenii de holera si ciuma. A sustras mai multe cranii de acolo”, a spus preotul Cristian Tartea.
„Am vazut noi cu ochii cand a bagat craniul in butoiul cu apa si descanta cu papusa in brate. Asta-i apa sfintita?!”, acuza si o credincioasa.
In apararea sa Maina Filofteia crede ca scandalul inceput de parintele Tartea este numai lucrarea raului. De aici si ideea ca ea ar fi pus un craniu de om in apa sfintita.
Cat despre maicutele care o acuza pe Filofteia de pofte lumesti, stareta staruie ca „sunt doar trucaje si lucruri neadevarate.”
Episcopia a inceput in mare secret o ancheta. Curand vom afla si rezultatele, promit superiorii celor doi slujitori ai Domunui implicati in aceasta poveste.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3