pizzeria sapori  930 122

maidanez

Maidanezii isi fac de cap si la tara

Cainii fara stapan nu reprezinta o problema exclusiv pentru mediul urban, si mediul rural fiind la fel de mult afectat. In buna masura „furnizor” de maidanezi pentru orase, caci multi cetateni isi duc cateii prin cartiere si ii abandoneaza, mediul rural este acum asaltat, la randul sau, de caini fara stapan.

In acest sens am primit o epistola de la domnul Cristian Ionescu.
„In Maracineni cainii fara stapan au scapat de sub control si se inmultesc bine-mersi fara ca cineva sa ii sterilizeze macar. Ciudat, comuna Maracineni este „subordonata” biobazei de la Mioveni. Si cei din Mioveni au scapat de sub control.

La Maracineni, cine se incumeta sa umble seara printre blocuri mare curaj trebuie sa aiba! Ce sa facem cu acesti maidanezi? Se inmuletesc in progresie aritmetica!”, se arata in apelul disperat al domnului Ionescu.

Solutia este una singura: aplicarea la nivel national, pentru fiecare localitate, a aceleiasi strategii simultan, respectiv sterilizare si, acolo unde este cazul, eutanasiere. Plus amenzi usturatoare pentru cei ce abandoneaza cainii.

Din pacate, toate demersurile legislative privind cainii fara stapan s-au lovit de interesele unor asociatii care scot bani de pe urma animalelor. Fara cainii de pe strada, evident, si aceste asociatii ar pierde bani frumosi, in special din donatii externe. Tocmai din acest motiv, si nu neaparat din grija pentru maidanezi, au loc proteste ale asociatiilor non-guvernamentale care se ocupa de gestionarea problemelor generate de animalele fara stapan.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90