New Profesional Consult 930 x 122

supermarket

Mallurile sunt deschise anul acesta şi în prima zi de Paşte

România devine raiul reţelelor de magazine în condiţiile în care centrele comerciale sunt deschise şi în prima zi de Paşte pentru a-şi rotunji veniturile cu câteva sute de mii de euro. Mii de români sunt aşteptaţi în magazine pe 24 aprilie.

„Îmi place Bucureştiul pentru că există multe magazine şi restaurante care sunt deschise tot timpul. În Anglia, Germania, Austria şi alte ţări din Europa Centrală şi de Vest doar unele magazine sunt deschise duminica şi asta doar câteodată.

 

În România magazinele sunt deschise duminica, fapt ce îmi dovedeşte că în această ţară există flexibilitate. Mai mult, aici sunt deschise şi de sărbătorile legale, ceea ce în străinătate nu se întâmplă”, spune managerul britanic Stephen Stead, englezul care conduce afacerile producă­to­rului de medicamente Labormed.

De altfel, mulţi executivi străini care lucrează în România spun că existenţa magazinelor deschise non-stop şi a centrelor comerciale deschise duminica este unul dintre motivele pentru care le place să lucreze în Bucureşti. Românii nu fac nici ei excepţie, de aceea în prezent în România există circa 50 de centre comerciale şi alte opt deschideri sunt planificate pentru acest an.

„Merg la mall cam o dată pe săptă­mână, iar atunci când o fac merg şi la film, şi la restaurant şi dau şi o raită prin magazine”, spune Mihai (24 de ani).

Închid la ei acasă, dar ţin deschise magazinele din România

În ţările dezvoltate din Vest precum Franţa şi Germania, de unde vin şi cei mai mari retaileri prezenţi în România (Carrefour, Auchan, Cora, Metro sau Real), dar şi în ţări mai puţin dezvoltate, precum Cipru magazinele sunt închise duminica, situaţie care nu se regăseşte însă pe piaţa locală, unde duminica este chiar una dintre zilele cu cele mai bune încasări pentru proprietarii de magazine.

Mai nou însă, confruntaţi cu o scădere a consumului de 5% anul trecut, care se menţine şi la începutul lui 2011, comercianţii au mai găsit o cale de a-şi majora încasările: să deschidă magazinele chiar din prima zi de Paşti. Geamurile magazinelor din centrul comercial AFI Palace Cotroceni sunt tapetate cu „ouă de Paşte” care anunţă faptul că magazinele vor fi deschise şi în ziua de Paşte.

„Înainte de ziua de Paşte, 23 aprilie, toate magazinele, dar şi zona de atracţii şi restaurante din AFI Palace Cotroceni vor fi deschise până la ora 21.00. În ziua de Paşte, 24 aprilie, magazinele vor fi deschise începând cu ora 14 şi se vor închide la ora 23.30, iar zona de fast-food şi de entertainment va avea un program prelungit, până la ora unu noaptea. În cazul în care brandurile centrului comercial doresc deschiderea sau închiderea magazinului mai devreme de programul stabilit au libertatea de a o face”, explică Israel Vizel, managerul mallului AFI Palace Cotroceni.

Vizel spune că numărul de vizitatori aşteptaţi pe 24 aprilie este de peste 100.000, un număr similar celui din prima zi de Crăciun şi în prima zi a Anului Nou, dar nu dă detalii legate despre valoarea estimată a vânzărilor din acea zi.

Sursa: zf.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90