930×122 CAPRA 5

comando

MApN angajează! Salariu sigur și generos – 5.490 de lei

La Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) se fac înscrieri pentru cele 60 de locuri pentru parașutiști și parașutiști comando.

Pentru parașutiștii comando sunt alocate 40 de locuri, iar pentru parașutiști sunt disponibile 20 de locuri.

De precizat că doritorii pot proveni dintre soldații profesioniști în activitate sau în rezervă precum şi din rândul civililor din cadrul şi din afara MApN, iar data-limită pentru înscrieri este 23 septembrie.

Pregătirea se realizează la Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale „Burebista”, după un program asemănător instituţiilor similare din Statele Unite sau Israel.

La finalul programului de pregătire, absolvenţii vor fi încadraţi într-o unitate de elită a Armatei Române, iar salariile plătite nu sunt de neglijat.

Concret, în cazul unui subofiţer FOS, venitul brut cu sporurile aferente este de 5.490 de lei, adică 3.212 lei net.

Mai mult, în misiunile externe, luptătorii FOS primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru complex de operaţii.

Astfel, conform algoritmului pus la punct de MApN, pe perioada executării misiunii externe, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale încasează lunar o soldă de funcţie prevăzută prin ordinul de numire/detaşare dublată, la care se adaugă o compensaţie de risc/pericol deosebit în cuantum de 30% aplicată la solda de funcţie.

Militarii mai încasează şi diurna, care, în cazul unui subofiţer, este de cel mult 70 de euro pe zi.

Foto descriptiv: Ziarul Unirea

Eco moto 555×222

Comentarii

22 de comentarii

  • icc spune:

    sa mori de stres pt 3200 lei -)))) buna gluma, trebuie sa fii tare idiot sa te duci pe banii astia mizerabili

  • As vrea sa ma înscriu la armata

  • Buna as vrea sa ma hnscriu .multumesc

  • Bodoni csongor spune:

    As vreau sa ma scriu la armată

  • IACOB spune:

    AM TERMINAT ARMATA LA VM CURTEA DE ARGES BATALION 33 VM 01042 ALPINIST GRADUL 2 . AM TERMINAT ARMATA SI IN CADRU IDF…..CBA…..CA SI SOLDAT AM AVUT 330 DE $ PE LUNA LA IDF ….VOI DATI LA OFITERI…..3000….UNDE E LOGICA

  • Filip Andreea spune:

    As dori sa ma înscriu și eu în armata, pana la ce vârstă se poate. Mulțumesc

  • Dragomir adrian spune:

    Buna ziua sunt ofițer forte și operații speciale in rezerva și a-și dori sa îmi Spune-ți ce condiții ar trebuia îndeplinesc pt a fi încadrat .sunt absolvent Scoala al școlii Forte si operații speciale din buzau si sunt si brevetat parașutist.o zi buna

  • Cossss spune:

    Ce vrăjeală, cică maxim 70 de euro. De ce nu spuneți și minimul? De ce nu menționați și faptul că nu-ți mai poți avea ca oamenii normali concedii, vacante…familie?

  • anonimus spune:

    Vrajeala salariu este blocat la nivelul anului 2009 .
    In momentul de fata un militar cu ultima treapta de vechime in pragul pensionarii are doar 3250 ron. Armata sta la mila guvernantilor!

  • Danyel spune:

    1 la mână nu se acceptă cu tatuaje din câte am înțeles..
    2 la mână cei care vor să aplice nici măcar nu știu să scrie corect în limba română(aici putem spune că ori e vorba de emoție 😂😂, ori nu știu carte) așa că de limbile străine nu mai vorbim că trebuie cunoscute, dacă zbori într-o luptă asemănătoare filmelor americane din fâșia gaza fără să ști 60%engleză și 100 %să vorbești limba română corect poți să dormi în continuare ca agent de pază ori tragi în șantier pentru 4200 și rămâi sclav la patron, că dee, armata nu-i pentru toți și nu toți fac față unor asemenea riscuri, și nu toți au sângele rece, sau cum ar zice românul „ai coaie în pantalonii”.
    Dar na, hai să dăm scuza :”pentru bani ăștia mizerabili nici nu m-aș risca”
    Zi mai bine că nu vrei să devi bărbat, că ți-e teamă să mori,să omori sau nu vrei să-ți pui pielea în joc să aperi 20 de vieții, altfel vorbim degeaba.. „de fac angajări” – nu primim cu tatuaje la vedere, și 2 la mână cei mai mulți bărbați deja devin „pizde” sunt la salon, la pensat sau la spa, că mna, așa se schimbă lumea, și apoi tatuați dau un exemplu urât, sau de prost gust, că avem cică personalitate care nu poate fi schimbată ușor și nu-și mănâncă nimeni creierul cu noi.. Dar mna.. Mai așteptați angajări că pleacă vârsta a 5 a către cimitir, tatuați nu prea au drepturi, și „bărbați” merg la salon să facă coadă la tuns, epilat sau pensat să o agațe pe aia de vine cu șiretu în fund și machiaj de distrusă, figuri de mii de euro și botox de 2 lei..
    Așa că dragă sistemul, ori te maturizezi, ori poți să tot aștepți, că văd că te duci în spate și tatuați trag în șantier în loc să lupte în război și „bărbați” își caută rândul la coadă la spa și sprâncene

  • Gogu Demagogu' spune:

    Miștocăreala ieftina: 3000 salariu? Parașutiști – comando, adică crema cremelor, care sunt plătiți mai puțin decât un neinstruit de la Poliția Locală, care nu primesc nici măcar libere cate trebuie și care de obicei sunt in prima linie in conflict? În condițiile în care guvernanți incapabili și impotenți au distrus economiile, ai noștri vând tot pe rupte, in pierdere iar combustibilul a ajuns la niste cote fenomenale din cauza celor sus menționați?!

  • Popescu spune:

    Aș vrea să mă înscriu

  • Ariadnna spune:

    Chiar dacă pare amuzant faptul că sunt fată și totuși, îmi doresc acest lucru, aș dori să întreb ce presupune admiterea pentru aceste posturi și care este vârsta-limită pentru a te înscrie. Mulțumesc!

  • General spune:

    Pai nu spuneti ca nu fac nimic militarii și iau o grămadă de bani?

  • anonimus spune:

    Asa cum spunea cineva Militari stau degeaba nu fac nimic taie frunze câinilor!
    Mentionez un singur lucru pe timp de pace se pregătesc de război? Iar pe timp de război apărăm politicieni care au vândut tara. Oare ce mai apărăm?

  • Aurel P. spune:

    Sa se angajeze Olguta cu gasca ei si cei care blameaza Armata si Sistemul national de aparare. Acum ca miroase a praf de pusca mai marii Armatei dau din colt in colt cu momeli ieftine. Angajati straini, ca romanii ni mai vor.

  • Ygrec spune:

    @Dragomir adrian: Daca esti ofiter in rezerva, ar trebui sa stii foarte bine ca nu poti renunta la gradul pe care il ai in rezerva, pentru a deveni subofiter (sergent).

  • Ygrec spune:

    @Cossss” Atunci de ce behaie toti civilii ca militarii ies la pensie la 45 de ani, ca au salarii care mai de care mai mari, ca au pensii de nu stiu care? Uite de ce, pentru ceea ce spui tu, pentru restrangerea multor drepturi, ceea ce nu este cazul pentru civili.

  • Ygrec spune:

    @Danyel: Danut, puiule, vezi ca pe 1 la mana nu l-ai inteles bine. Se accepta cu tatuaje in armata. Iar de 2 la mana nu poti invinui sistemul militar, ci societatea in ansamblu. Generatiile de dupa 1990 sunt generatii de analfabeti functionali. Iar cea de dupa 2000 e cireasa de pe tort.

  • Nicolae spune:

    Bună ziua.Care este vărsta maximă?Subofițer în rezervă,brevetat parașutist la Buzău.Mulțumesc.

  • Dumbrava Adrian valentin spune:

    Am 44 de ani fost sportiv

  • Dumbrava spune:

    Am 44 de ani sunt interesat

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3