Eurial 930 x 122

delapidare

„MASCAȚII” LA GHEORGHE VĂSÂI – CE SPUNE POLIȚIA ARGEȘ

Omul de afaceri piteștean Gheorghe Văsâi a intrat în colimatorul polițiștilor de investigare a criminalității economice și al procurorilor. Printr-un comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp Poliția Argeș face precizări în legătură cu perchezițiile care îl vizează și pe Văsâi.

Citiți și: Coșmarul șoferilor revine! Începe calvarul în Nord?!

„Astăzi poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş efectuează 25 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme de transport şi construcţii din Argeş şi Bucureşti. 11 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

La data de 19 mai 2016 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 25 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Citiți și: Inedit: Lunca Argeșului, neîncăpător! Artiși giganți reunesc public de peste tot

Din cercetări a rezultat că în cursul anului 2007 un acţionar al unei firme de transport şi construcţii din Piteşti ar fi împrumutat altor doi acţionari 2.263.800 de lei pentru a cumpăra acţiuni în numele său, astfel încât să devină acţionar majoritar. Ulterior, pentru recuperarea sumei împrumutate acţionarii implicaţi ar fi încheiat un contract fictiv cu o altă firmă pe care o controlau, invocând o restituire de bani pentru o pretinsă nerespectare a unei clauze contractuale.

11 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş (n.r. – „mascații”).”, precizează Poliția Argeș. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3