pizzeria sapori  930 122

masini_multe

Masinile vechi din Germania, preferate de argeseni

Masinile second-hand domina inmatricularile auto din Arges. Masinile aduse din Germania sunt cele preferate de argeseni, ocupand primele pozitii intr-un top al autovehiculelor second-hand inmatriculate in judetul nostru.

Aproape doua treimi din masinile care au fost inmatriculate in Arges in primele cinci luni ale anului sunt autoturisme second-hand aduse din Europa de Vest. Aceeasi situatie este valabila si la nivel national unde peste 61.000 din cele 87.600 de autoturisme inmatriculate in primele cinci luni reprezinta masini second-hand. In acelasi timp, inmatricularile de autoturisme noi au scazut cu 25% la nivelul lunii mai, la aproape 8.700 de unitati.

Daca in a doua parte a anului 2008 s-au importat foarte multe masini mai vechi de opt ani, in prezent se prefera in general masini cu motoare Euro 4, fabricate dupa 2005-2006. Pe locul intai in topul celor mai importate marci in ceea ce priveste inmatricularile second-hand este Volkswagen, urmat in clasament de Opel si Ford Ford.

Dupa cele trei marci „de volum” sunt pozitionate brandurile din segmentul premium, BMW, Audi si Mercedes-Benz.

In ceea ce priveste vanzarile de masini noi, acestea au continuat sa se aprecieze si in mai, comparativ cu lunile anterioare, atingand un nivel in scadere cu apoape 20% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Cumulat, la nivelul primelor cinci luni din acest an vanzarile de masini au atins un nivel in scadere cu 35% comparativ cu intervalul ianuarie-mai din 2009.

Pe de alta parte, in cadrul programului de casare „Rabla”, pana in prima saptamana a lunii iunie s-au casat la nivel national aproape 114.800 de masini, dar dintre tichetele obtinute pentru achizitia unei masini noi s-au folosit numai 67.700 de vouchere, potrivit statisticilor Administratiei Fondului pentru Mediu, restul de aproape 47.000 de tichete fiind inca tranzactionate pe piata libera.

{loadposition inside}

 

 

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3