New Profesional Consult 930 x 122

filofteia

Masuri speciale pentru procesiunea cu sfintele moaste la Pitesti

In zilele de 5 si 6 mai 2012 in municipiul Pitesti va avea loc procesiunea cu moastele Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica si ale Sfintei Mucenite Filoteia, manifestare religioasa organizata de Patriarhia Romana – Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, in colaborare cu autoritatile locale. In acest sens, autoritatile au decis sa ia masuri speciale de securitate pentru a preveni orice incident nedorit.

 

Sambata 5 mai dupa ora 17,00 procesiunea va sosi in zona centrala a municipiului Pitesti – Biserica Sf. Gheorghe , deplasarea urmand a se realiza din Piata Vasile Milea, pe strada Victoriei pana la Primaria Municipiului Pitesti, pe str. Maternitatii si strada Trivale pana la Schitul din Parcul Trivale.

Deplasarea se va face in mars, fara folosirea de mijoace de transport. 

La Schitul Trivale pe scena amenajata in acest scop vor fi depuse Sfintele moaste si urmeaza a fi oficiate slujbe religioase incepand cu seara zilei de sambata 5 mai, pe tot parcursul serii, al noptii si al zile de duminica 6 mai.

Asa cum a fost convenit cu reprezentantii Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului  Politia Romana, Jandarmeria Romana si Politia Locala Pitesti vor colabora pentru mentinerea ordinii si linistii publice, interzicerea cersetoriei sau a solicitarilor de sprijin financiar, precum si a tuturor activitatilor comerciale alimentare sau nealimentare stradale care pot denatura spiritul religios al evenimentului, se arata intr-un comunicat al Primariei Pitesti.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3