EcoMoto 930×122

autobuze

MAXI-TAXI, LA CONTROL

Maxi-taxi, la control. Autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport de persoane sau de mărfuri sunt oprite în trafic pentru control în aceste zile de poliţiştii rutieri. Acțiunea este desfășurată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

Pe parcursul acestei săptămâni, până duminică, 28 iulie 2019 inclusiv, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează la nivel naţional o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor de circulație de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se derulează, inclusiv în județul Argeș, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Citiți și: Poliția caută să angajeze din sursă externă!

Controalele polițiștilor au în vedere respectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale, folosirea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă și documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor pentru transportul mărfurilor periculoase.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3