930 x122 grota rece

dance world cup

MICUȚA BALERINĂ MARIA GRIGORE VA REPREZENTA ARGEȘUL LA CUPA MONDIALĂ DE DANS

Maria Grigore este din comuna argeșeană Mărăcineni. Are 9 ani şi este elevă la Şcoala nr.1 „Nicolae Simonide” din Pitești. De la vârsta de 7 ani practică balet la școala de dans TitovArt, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sub îndrumarea profesoarei-coregraf Ramona Titov.

Citiți și: O tânără din Argeș este olimpică la balet și dans contemporan

În luna februarie a acestui an Maria s-a calificat în finala concursului internaţional „Dance World Cup”, care va avea loc între 29 iunie și 5 iulie în Faro (Portugalia). Este singura balerină din județul Argeș calificată. „Am visat să particip la concursuri de dans, să fiu pe scenă, să ajung o mare balerină şi sunt convinsă că voi reuşi într-o zi. Însă această reuşită necesită foarte multă muncă. Şase zile pe săptămână fac antrenamente, câte o oră şi jumătate pe zi, iar vinerea antrenamentul durează cinci ore.”, spune Maria.

Primul concurs la care a participat micuţa balerină a fost în anul 2012 în Galaţi, la „Galatz Fest Dans”, acolo unde a obţinut locul II. În 2013 a participat la „Dans World Cup”, în Bucureşti, și a câștigat trofeul „Petite Etoile”. Tot anul trecut Maria Grigore a participat la un alt concurs de gen, în Ruse (Bulgaria), concurs la care a obţinut locul I. (Foto 1: titovart.ro, foto 2: curier.ro)


555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90