EcoMoto 930×122

mig

MiG prabusit la Campia Turzii

„Bubele” avioanelor de tip MiG nu au fost eliminate complet. O dovedeste din plin accidentul care s-a produs luni, 1 noiembrie, la Campia Turzii si in care si-au pierdut viata ambii membri ai echipajului.

Conform agenţiilor centrale de ştiri, un avion de tip MiG 21 Lancer s-a prabusit, luni, 1 noiembrie, in apropiere de Campia Turzii. Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca cei doi militari aflati in avion au murit.

Ministerul Apararii Nationale a precizat ulterior ca accidentul s-a produs in jurul orei 13.10. Este vorba de o aeronava militara MiG-21 Lancer cu dubla comanda, apartinand Flotilei 71 Aeriene din Campia Turzii, care s-a prabusit in apropierea aerodromului.

Potrivit sursei citate, aeronava militara executa o misiune de cercetare meteo in vederea pregatirii unor zboruri de instructie.

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a declarat ca, din primele informatii, pilotul si copilotul se indreptau spre baza militara de la Campia Turzii. Cei doi nu au reusit sa se catapulteze inainte de prabusire.

Aeronava s-a prabusit cu aproximativ un kilometru inainte de a ateriza, in timp ce revenea dintr-o misiune de antrenament. Zona in care s-a produs incidentul sunt doar doua case izolate, iar la sol nu sunt victime.

In ultimii 20 de ani in Romania s-au inregistrat 27 de accidente aviatice, in care au fost implicate aeronave ale Fortelor Aeriene Romane.

In cele mai multe catastrofe au fost implicate MIG-uri, 17 astfel de aparate prabusindu-se. In majoritatea cazurilor a fost vorba despre defectiuni de natura tehnica.

Sursa: Mediafax

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90