SMART KIDS 930X122

inchidere_carpati_09_strand05

Mii de pitesteni au invadat Strandul la inchiderea Festivalului Carpati

Pitesti. 17 august 2009. CJ Arges.
Duminica, 16 august, in Parcul Strand din Pitesti, s-a incheiat cea de-a XXVI-a editie a Festivalului International de Folclor „Carpati”, eveniment organizat sub egida Sarbatorilor Argesului si Muscelului, de Consiliul Judetean Arges si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditonale, cu sprijinul Teatrului „Alexandru Davila” Pitesti si a Primariilor municipiilor Pitesti, Câmpulung Muscel, Curtea de Arges si a oraselor Topoloveni si Mioveni. Festivalul International Folcloric Carpati 2009 aflat la a XXVI-a editie, s-a bucurat in acest an de prezenta a cinci ansambluri de peste hotare, reprezentând Bulgaria, Italia, Franta, Turcia si Spania si noua ansambluri din judetul Arges, in total, peste 400 de artisti. Pe traseul Piata „Vasile Milea”, Teatrul „Al. Davila”, Calea Bucuresti, Parcul Strand s-a desfasurat ultima parada a portului, cântecului si dansului popular la care au participat: Fanfara Teatrului „Al. Davila” (dirijor Gheorghe Predoiu), Ansamblul folcloric „BOTEGRAV” din Bulgaria (manager si coregraf Stoian Stoianov), Compania Folk Dance Group „IL CILINDRO” din Cortona-Italia (presedinte Fanelli Loredano), Asociacion Cultural Folklorica Abul-Beka Coros y Danzas de Ronda” din Ronda-Spania, (director Adela Ramirez, coregraf Rosio Vasquez) si Ansamblul Folcloric Profesionist „Dorul” al C.J.C.P.C.T. Arges (coregraf Catalin Oancea). Inchiderea Festivalului International de Folclor „Carpati” a avut loc pe scena Strandului din Pitesti, in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, a primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc, a parlamentarilor de Arges, consilierilor judeteni, si a directorilor de institutii de cultura din judet.

inchidere_carpati_09_strand06 Omor la autografe
In cele sase zile de festival au participat peste 500 de dansatori români si straini, acestia bucurând miile de spectatori din orasele si municipiile pe unde festivalul a trecut in acest timp. Totul a culminat cu petrecerea din Strand, acolo unde parcul a fost parca mai plin ca nicioadata. In zona Teatrului cu o mare de oameni a sorbit fiecare melodie a cuplului Petrica Mâtu Stoian si Constantin Enceanu. In ciuda prezentei numeroase, nu au existat episoade neplacute. De remarcat insa ca, atunci când vreunul dintre artisti parasea scena, lumea se imbulzea pentru a primi fotografii si autografe, sub zâmbetele artistilor din strainatate care asteptau sa intre in spectacol. Ce-a de-a treia editie a Sarbatorilor Argesului si Muscelului continua, iar argesenii si muscelenii se vor bucura pâna la 13 septembri de lansari de carte, expozitii (Expozitia de preparate culinare traditionale, Târgul mesterilor populari etc.), concursuri (Concurs national de electronica pentru elevi, „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare” etc.), Festivalul de teatru pentru copii, Congresul international de matematica – informatica, Festivalul Medieval Vlad Tepes – Dracula Fest., dar si de spectacole, joc si voie buna.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90