Donaris 930 x 122

revelion_2010_pitesti25

Mii de pitesteni, la Revelion in piata Primariei

Ca in fiecare an, municipalitatea din Pitesti a organizat si la trecerea din 2010 in 2011 un Revelion in aer liber, dar si alte manifestari cu aceasta ocazie. Mii de pitesteni au stat in piata Primariei mai bine de o ora si jumatate pentru a se bucura impreuna de primirea noului an de la care toti au asteptari mari, sperante de mai bine si, in primul rand, dorinta ca actuala criza econonomica si financiara sa fie depasita. Piata Primariei a fost plina ochi desi temperatura exterioara a fost de minus 5 grade Celsius.

 

Spectacol de zile mari
Incepand cu ora 23,00, piata Primariei a fost „ocupata” de bunici, parinti si copii de toate varstele. In ciuda frigului patrunzator, au putut fi zariti si copii mici tinuti in carca de parintii lor care se incalzisera bine in prealabil cu diverse sortimente de alcool. Pocnituri puternice si mici explozii au aprins atmosfera, semn ca vanzarea de petarde este interzisa doar pe hartie. Prima formatie care a urcat pe scena amenajata langa Teatrul Alexandru Davila a fost „Taxi” care, prin cantecele sale, a reusit sa ii puna in miscare pe petrecaretii prezenti in piata.

 

500 de sampanii
In jurul orei 23.45 angajatii Primariei au inceput sa imparta sampanie multimii. 500 de sticle au fost pregatite pentru acest eveniment, primarul Tudor Pendiuc tinand apoi si un scurt discurs pe scena de langa Teatru. La ora 0.00 un superb foc de artificii a aprins cerul, in piata adunandu-se si oameni din restaurante. Pe strazile din centru traficul a fost blocat pentru scurt timp, soferii oprind sa poata vedea jocul de luini si sunet care a durat circa 12 minute.

Sedinta foto cu primarul
Primarul Tudor Pendiuc a fost apoi asaltat de pitesteni de toate varstele care au dorit sa se fotografieze cu el. Batrani, copii, tineri – toti au dorit sa aiba o amintire din noaptea de Revelion alaturi de edil. Primarul a acceptat toate propunerile, fotografiindu-se inclusiv cu grupuri intregi de tineri. In tot acest timp, lumea a inceput sa plece din Centru, dar in piata au ramas destui pitesteni si la concertul celor de la „Compact” care au intepretat melodii dragi din anii 90.

Vanzatorii de petarde, pe Centru
„Tigari, tigari” – asa se aude in piata Ceair cand mergi sa cumperi orice altceva decat tutun. Sunt vanzatorii ilegali de tigari. Ei bine, in noaptea de Revelion a fost randul vanzatorilor de artificii si petarde care au facut incasari uriase. Si-au vandut produsele chiar pe zona centrala, la tarabe improvizate si cu ochii in patru sa nu ii prinda politistii.

Salubritatea in actiune
Sute de pahare de sticla sparte, zeci de sticle de sampanie sparte sau aruncate peste tot, hartii, resturi de la artficii, plastic, ambalaje – imaginea ramasa in piata Primariei in urma retragerii publicului era dezolanta. Nu pentru mult timp. Angajatii Salubritatii au intervenit chiar in timp ce „Compact” urca pe scena, asa incat in cateva minute Centrul era luna!

Casatorii „traditionale”
Dupa ora 0.30 primarul Tudor Pendiuc a trecut la oficierea de casatorii civile. Sala de sedinte a Consiliului Local a devenit pentru mai bine de o ora locul in care 11 cupluri si-au unit destinele. „Credem ca e mai bine sa facem casatoria civila acum. Ramanem cu o amintire deosebita, este un moment special sa te casatoresti in noaptea de Revelion!”, ne-au declarat Constantin Manolita si Loredana Burcea, unul dintre fericitele cupluri. „Asteptam ca anul 2010 sa fie mai bun pentru toata lumea si sa se termine criza. Am vrut sa ne casatorim acum pentru ca momentul este unul aparte. Am vrut sa fie ceva unic”, ne-au declarat si Andrei Barbosu si Catalina Pepel.Primaria Pitesti este prima din tara care, in urma cu 12 ani, a organizat oficierea de casatorii de Revelion.

Noaptea gravidelor
Interesant este faptul ca printre cuplurile prezente la Primarie erau si unele care deja asteptau copii. Burticile viitoarelor mamici erau vizibile, iar emotia tinerilor insuratei era cu atat mai mare. Dragostea lor rodise deja, poate acesta fiind un semn ca anul care abia a inceput sa fie mai bun ca cel care abia s-a incheiat…

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90