930X122 MAIA

vlad2

Mii de turisti la Festivalul Medieval Dracula Fest

Arefu. 30 august 2009. CJ Arges.
Sute de masini, praf si un drum de pamant de sapte kilometri care a intins nervii soferilor la maximum, imediat cum faci stanga de la primaria Arefu. Ambuteiajele erau la ordinea zilei. Pentru pasageri insa, privelistea pe care a oferit-o acest drum spre Poiana Magurea era extraordinara. Iar panorama de la poiana, si mai si. Abia ce iti gaseai un loc de parcare si puneai piciorul pe pamantul unde, pentru prima data, sub patronajul Sarbatorilor Argesulului si Muscelului, se desfasura prima editie a Festivalului Medieval Dracula Fest, ca in fata ochilor vedeai un alt tablou. Mii de oameni, nelipsitele gratare corturi, turisti care se plimbau calare sau in trasura, altii care participau la tot felul de concursuri, altii care se plimbau sau care pur si simplu admirau zona. Altii, mai curajosi, se plimbau pe marginea lacului, la fel de mitic ca si pamantul din Aref, lac despre care se spune ca nu se stie nici acum cat de adanc este si ce ascunde in intunericul lui.

nico_arefu Acesta a fost primul impact al celor care au reusit sa urce in poiana, la prima editie a Dracula Fest. Un eveniment cuprins in Sarbatorile Argesului si Muscelului, organizat de Consiliul Judetean Arges si Consiliul Local al comunei Arefu, al carui scop a fost acela de a promova zona turistica din nordul judetul Arges, Cetatea Poienari, refacuta si intarita de Vlad Tepes, dar si sa reintroduca in circuitul mondial Mitul Dracula, pastrand proportiile adevarului istoric. Si scopul a fost atins, avand in vedere ca mai toate pensiunile din zona erau ocupate pana la refuz de turisti veniti din toate coluturile tarii, dornici sa ramana si ieri, in cea de a treia zi a festivalului care a inceput de vineri. Iar turistii au venit, la randul lor, cu un singur scop: sa viziteze zona si sa se distreze. Si asta au facut. S-au jucat hore, s-au batut sarbe, s-a dansat pe toate genurile de muzica.

familie Au fost prezenti consilieri judeteni, deputatii Mircea Draghici si Radu Vasilica, si o delegatie a C.J. Arges condusa de presedintele Constatin Nicolescu, care s-a numarat printre personalitatile care au primit titlul de Cetatean de Onoare al comunei Arefu, cu ocazia zilei comunei. “Ma bucur sa fiu prezent la acest festival. Primarul si viceprimarul comunei Arefu au gandit aceasta sarbatoare de mult timp. Recunosc ca, atunci cand am aflat ca distanta pana in aceasta poiana este atat de mare si drumul nu este in stare foarte buna, am recomandat ca evenimentul sa fie organizat la Centrul de Cultura din comuna. Un lucru inceput trebuie dezvoltat insa si cred ca acest loc, Poaiana Magurea, merita sa devina un centru turistic important al comunei Arefu. Multumesc tuturor cetatenilor comunei si celorlalti care se gasesc aici si doresc sa va spun ca acest Titlu de Cetatean de Onoare pe care l-am primit astazi nu face altceva decat sa ma subordoneze intereselor dumneavoastra, locuitorii acestei comune. Voi fi asadar intotdeauna alaturi de administratia comunei, in limita posibilitatilor. Sper ca acesta zona a barajului Vidraru, a Transfagarasanului si a cetatii lui Vlad Tepes sa ajunga sa intreaca zona Prahovei. La modul in care a fost planificata dezvoltarea turismului prin master-planul Consiliului Judetean realizat cu sprijinul specialistilor din strainatate, intr-o perioada de patru pana la opt ani, putem sa spunem ca aceasta zona ar putea deveni cu adevarat dezvoltata din punct de vedere turistic. Imi doresc ca, intr-un viitor deloc indepartat, sa asfaltam drumul care ajunge in aceasta poiana. Pana atunci, sper ca intr-un an de zile, sa finalizam celalalt drum, care ne-ar permite asfel sa creem sensuri unice de urcare si coborare, pentru a avea acces mai facil spre si dinspre aceasta poiana superba. Le urez celor care vor fi in administratie sa aiba sanatate ca sa poata duce la indeplinire aceste obiective si va urez dumneavoastra sa petreceti in continuare si sa va bucurati de aceasta zona deosebita si de aceasta sarbatoare”, le-a transmis Nicolescu celor prezenti. Seara a continuat cu un spectacol in carte a aparut chiar Vlad Tepes alaturi de intreaga sa curte, si s-a incheiat cu un foc de tabara si cu un superb foc de artificii. Astazi, au urcat pe scena ansamblurile „Tamaselul” din Cicanesti, „Posada” din Curtea de Arges, “Doina Argesului” al Centrului de Promovare si Conservare a Culturii Arges, Trupa de dans Starfix a C.C.S. din Pitesti, Starfix Band si alte formatii ale Caselor de Cultura Studentesti din tara.

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3