New Profesional Consult 930 x 122

militar_afganistan

Militar argesean ranit in Afganistan

Pitesti. 19 februarie 2010.
La doua saptamani dupa ce si-a inceput misiunea, un soldat argesean de la unitatea de vanatori de munte din Curtea de Arges a fost ranit in teatrul de operatiuni din Afganistan, informeaza Ministerul Apararii.
Militarul era in autovehicul Humwee, aflat intr-o misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar. Vehicului a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, in provincia Zabul. In urma incidentului, plutonierul Eugen Manaila a suferit un traumatism la piciorul drept. Militarul a fost transportat de urgenta cu un elicopter la spitalul din baza Lagman, din Qalat. Soldatul a fost supus unei interventii chirurgicale şi apoi transportat la spitalul militar din Kandahar. Starea lui este stabila.
Batalionul 33 Manevra – Vanatori de Munte Curtea de Arges din care face parte şi militarul ranit şi-a inceput misiunea in Afganistanchiar in aceasta luna. In prezent, Armata Romaniei are dislocati in Afganistan 1025 de militari, care actioneaza, preponderent, in provincia Zabul.
foto:Grup RC

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90