930×122 CAPRA 5

militar_afganistan

Militar de la U.M. Vanatori de Munte ranit in Afganistan

Pitesti. 07 aprilie 2010.
Inca un militar argesean a fost ranit in Afganistan, in timp ce se afla in misiune de patrulare la 40 de kilometri de Qalat.

Desi oficial, informatia nu a fost confirmata, militarul este argesean si face parte din Batalionului 33 Vanatori de Munte „Posada” din Curtea de Arges.
Plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operationala de Consiliere şi Legatura (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocata in provincia Zabul din Afganistan, a fost ranit miercuri, 7 aprilie, in jurul orei 09.00 (ora Romaniei).
Subofiterul facea parte dintr-o echipa mixta româno-afgana care a fost atacata de insurgenti cu foc de infanterie in timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, in provincia Zabul.
In urma incidentului, plutonierul Bida Ionel Eugen a fost ranit la piciorul drept. Militarul a fost transportat de urgenta cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. Starea militarului este stabila.
Echipa OMLT, care şi-a inceput misiunea in luna ianuarie 2010, are ca principala misiune consilierea in domeniile stat major şi administratie a militarilor dintr-un batalion de infanterie al Armatei Nationale Afgane, din provincia Zabul.

Incidentul de azi vine dupa ce, pe 23 februarie, sergentul major Badiceanu Florin, de 31 de ani, a fost ucis, iar fruntasul Marian Zamfir a fost ranit în misiune. S-a intamplat tot in timpul unei misiuni de patrulare in Provincia Zabul.

Romania are in prezent 1.020 de militari în Afganistan, dintre care 982 în cadrul NATO si 38 in cadrul operatiunii „Enduring Freedom”, sub comandament american. Anul acesta, Romania va mai trimite 700 de militari în Afganistan, astfel incat va avea în jur de 1.700 de soldati în regiune.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90