930 x122 grota rece

Ministerul Elenei Udrea face precizari privind cazul Nicolescu

udreaDeoarece au existat unele informatii conform carora Ministerul Dezvoltarii si Turismului ar fi facut o serie de controale la Consiliul Judetean Arges privind fondurile europene, subordonatii Elenei Udrea au tinut sa faca o serie de precizari. Este vorba de proiectele pentru care Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, este anchetat de procurorii DNA.

„Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a efectuat un control in baza planului de control aferent anului 2008, aprobat prin Ordinul Ministrului MDLPL nr. 1436/06.11.2008. In urma controlului incheiat in 2009, s-au constatat nereguli generate de nerespectarea prevederilor contractuale si neatingerea partiala a obiectivelor proiectului, pentru care s-a constituit titlu de creanta in valoare de 61.071,84 Euro (TVA inclus). Controlul s-a desfasurat cu respectarea legislatiei in vigoare si nu a implicat sesizarea altor organe de control ale statului.

In data de 15 decembrie 2009, Departamentul de Lupta Antifrauda a comunicat  Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei ca a fost efectuat un control pentru proiectul in cauza, la solicitarea  Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti in baza unor indicii privind posibile fapte de natura penala.

Urmare a datelor prezentate de DLAF si in baza OG 79/2003 privind  privind controlul si recuperarea fondurilor comunitare precum si a fondurilor de cofinantare aferente utilizate necorespunzator, cu modificarile si completarile ulterioare si a Hotarârii nr. 1306/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OG 79/2003, Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a emis un titlu de creanta pentru suma de 8.526 Euro(TVA inclus).

Ambele titluri de creanta au fost transmise Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in vedrea recuperarii debitelor”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90