New Profesional Consult 930 x 122

D_Ctin_Sc1.001

Daniel Constantin, în vizită la şcoala la care a învăţat

Astăzi, la Şcoala „Nicolae Simonide” din Piteşti (fostă numărul 1) a fost marcată împlinirea a 180 de ani de existenţă a acestei unități de învăţământ. La eveniment a participat şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deputat și președinte al PC, piteşteanul Daniel Constantin, care a fost elev al școlii.

DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_14Daniel Constantin a fost elev al Şcolii Nr. 1 din Pitești din anul 1988 până în anul 1994 (începând din clasa a III-a). DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_15Ministrul a vizitat clasele de curs, laboratoarele și biblioteca și a depănat amintiri cu cadrele didactice, fiind însoţit, în calitate de gazdă, de directoarea Mariana Pârlac. DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_16Constantin şi-a amintit că în 1990 cutremurul din acel an l-a prins la școală, în mijlocul tezei la Română, şi că un coleg a vrut să sară pe geam din cauza panicii. Ministrul a vizitat și grădinița de lângă terenul de sport al școlii.

DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_17„Sunt foarte multe amintiri… Sunt locurile în care am învățat, în care am jucat fotbal… Este și panoul de onoare, pe care l-am prins și eu ca orice coleg de generație… Am fost și pioner, un an sau doi! Sunt amintiri plăcute! A fost și este o școală care dă dovadă de profesionalism, cu dascăli care au pregătit foarte multe generații și care, de-a lungul celor 180 de ani, și-au dovedit calitatea învățământului pe care îl prestează”, a spus Daniel Constantin.

DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_18Printre cei care i-au fost dascăli lui Daniel Constantin în perioada gimnaziului și care au participat la aniversarea de astăzi s-a aflat și Viorica Nicolescu, soția președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu.

DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_13DANIEL_CONSTANTIN_LA_SCOALA_19Au fost prezenţi şi primarul Tudor Pendiuc, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Florin Tecău și Constantin Polexe, dar şi alţi doi foşti absolvenţi ai acestei școli, prefectul Cristian Soare şi senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş. Nu au lipsit deputatul PNL Andrei Gerea, președintele PC Argeș, Ion Cornel Lazăr, și inspectorul şcolar general al județului, Florin Gardin.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90