New Profesional Consult 930 x 122

daniel_constantin

Ministrul Daniel Constantin a inaugurat un stand de produse româneşti la Piteşti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat joi, 15 noiembrie, la inaugurarea unui stand de produse româneşti din incinta unui cunoscut hipermarket din Piteşti. Cu această ocazie, Daniel Constantin – care este şi candidat al USL pentru Camera Deputaţilor în colegiul Piteşti Centru – a subliniat faptul că şi-a propus să sprijine cât mai mult producătorii autohtoni, motiv pentru care Ministerul pe care îl conduce a şi încheiat un protocol cu un important lanţ de hipermarketuri.

Piteştean de fel, Daniel Constantin a apreciat în mod deosebit condiţiile de lucru şi depozitare de la Institutul Pomicol Mărăcineni, anunţând că pentru acest sector de activitate va exista din 2014 un program special.

„Sunt două proiecte importante la care ţin şi care vor fi continuate. Primul este cel legat de reabilitarea sistemelor de irigaţii, şi deja am început acest lucru. Al doilea este cel privind sprijinirea producătorilor agricoli autohtoni, iar acţiunea de astăzi de la Piteşti se înscrie în acest cadru.

Vrem să creeăm lanţuri de centre de depozitare şi colectare în ţară, iar unul dintre acestea sperăm să fie la Piteşti. Este nevoie însă ca cei care accesează fondurile disponibile – circa 80 de milioane de euro – să fie constituiţi în asociaţii. Vrem să mărim perioada de comercializare a produselor româneşti, iar momentul de astăzi vine în sprijinul proiectelor noastre”, a spus Constantin.

Ministrul a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, de primarul Tudor Pendiuc, dar şi de alţi candidaţi ai USL la Parlament (Ionuţ Zisu pentru Senat şi Andrei Gerea pentru Camera Deputaţilor). Proiectul Ministerului se numeşte „Alege şi tu produsele româneşti!”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3